Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Marchantlezing 2020: Uprooting Capitalism (geannuleerd)

Woensdag, 25 maart 2020 in Utrecht

Dit jaar organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, haar 10e Marchantlezing Uprooting Capitalism in TivoliVredenburg. In deze lezing bepleit Glen Weyl radicale hervorming van de vrije markt voor een eerlijke welvaartsverdeling en een meer representatieve democratie.

Update i.v.m. coronavirus

Helaas hebben we besloten dit evenement voorlopig te annuleren in verband met de maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. We hopen spoedig een nieuwe datum bekend te kunnen maken. Heb je vragen over de maatregelen? Raadpleeg dan de website van de Rijksoverheid (update 16 maart 2020)

Voor vragen over tickets kun je contact opnemen met TivoliVredenburg.

Beschrijving evenement

Weyl, politieke econoom en sociale technoloog aan het Microsoft Research Institute, schreef met Eric Posner het boek Radical Markets – Uprooting Capitalism and Democracy for a Just society (Princeton University Press 2018)Volgens The Economist een van de beste boeken uit 2018. Wired noemde Weyl een van de meest bepalende mensen op het gebied van technologie voor de komende 25 jaar. Bloomberg noemde hem een van de meest invloedrijke mensen van 2018.

Next Generation Trailblazer” – Wired

Technologie-denker Marleen Stikker zal het co-referaat verzorgen. Ze is oprichter van Waag en publiceerde recent Het internet is stuk – maar we kunnen het repareren.

Koop je tickets hier!

Praktische gegevens

Wanneer: Woensdag 25 maart 2020
Hoe laat: zaal open 19.00 uur aanvang 19:30 uur

Voertaal: Engels

Prijs: €15,00 (studenten: €12,50)

Evenementen als de Marchantlezing kan de Mr. Hans van Mierlo Stichting alleen organiseren dankzij uw steun. Daarom heeft u bij de kaartverkoop de mogelijkheid tot het doen van een donatie. Zo maakt u de huidige en toekomstige Marchantlezingen mogelijk. Meer informatie over doneren vindt u hier.

Bezoekers die minder valide zijn, kunnen dit melden bij de de kassa van TivoliVredenburg via kassa@tivolivredenburg.nl.

25 maart

19.00

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht