Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Debat over rechtvaardige inkomensverdeling| TA Sociaal-liberalisme & Economie

Maandag, 28 januari 2019 in Amsterdam

Beloon prestatie en deel de welvaart is een richtingwijzer van D66. Maar wat is een prestatie, welke beloning hoort daarbij en hoe verdeel je dan de welvaart?

De D66 thema-afdelingen Sociaal Liberalisme en Economie organiseren een debat over deze kwesties. D66 Kamerleden en hoogleraren gaan met elkaar en de zaal in debat over een rechtvaardige inkomensverdeling.

Welke principes zijn leidend voor beloning in het  bedrijfsleven en de overheid en voor de hoogte van diverse uitkeringen? En hoe zit dat met actuele kwesties zoals bonussen, belastingtarieven, langdurige armoede en het achterblijven van arbeidsinkomen bij inkomen uit kapitaal ? Maar ook: hoe bereiken we een goed functionerende arbeidsmarkt in een samenleving waarin “niemand tekort komt”? En wat is ons antwoord aan de kansarmen en degenen die zich financieel buitengesloten voelen?

Sprekers:

  • Alexander Rinnooy Kan (Hoogleraar Universiteit van Amsterdam, Eerste Kamerlid D66)
  • Steven van Weyenberg (Tweede Kamerlid D66)
  • Ingrid Robeyns (Hoogleraar Universiteit van Utrecht)
  • Bastiaan van Apeldoorn (Hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam, Eerste Kamerlid SP)

Aanmelden kan hier

 

28 januari

19:45 uur

Cinetol
Tolstraat 182
1074 VM Amsterdam
Nabij Amstelstation

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48