Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Medewerker webcare en publiekscontacten

Het communicatieteam van de D66 Tweede Kamerfractie zoekt een Medewerker webcare en publiekscontacten (38 uur).

Denk je wel eens bij een antwoord van D66 op Facebook: ‘Nou zeg, dat had ik anders gedaan!’ Zijn jouw woordgrappen net zo goed als de webcare van Bol.com? Lees je ook altijd met plezier de antwoorden van de webcare van NS? En denk je soms: dit kan ik ook (of zelfs beter)! Lees dan verder, want deze vacature is echt iets voor jou!

Ons verhaal vertellen we steeds meer, en in steeds grotere mate, online. Op onze sociale mediakanalen publiceren we video’s, afbeeldingen en uitleg over onze plannen voor het klimaat, het onderwijs of de zorg. Nadat een bericht is gepubliceerd, gaan we online in gesprek met mensen die vragen hebben of een mening met ons delen. In ons Online team komen politieke besluiten en standpunten en de reacties uit de samenleving bij elkaar.

Als Medewerker webcare en publiekscontacten monitor je onze sociale mediakanalen en signaleer je welke onderwerpen spelen. Met inhoudelijke kennis, sociale vaardigheden en een gezonde dosis humor licht jij onze standpunten toe, beantwoord je vragen en ga je het gesprek aan met mensen uit onze achterban én daarbuiten. Je weet wanneer een empathisch antwoord op zijn plek is, wanneer je moet doorvragen én wanneer je met een gevatte tweet nepnieuws ontkracht. Je volgt de actualiteit op de voet en herkent politieke gevoeligheden. Je haalt plezier uit interactie met onze volgers en vindt het leuk om tijdens debatten te webcaren.

Wat ga je doen?

 • Je bent met jouw collega’s verantwoordelijk voor alle interactie op onze social media kanalen zoals Twitter, Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn en Whatsapp. Ook reageer je op de mails van onze leden en beantwoord je telefoontjes van mensen met inhoudelijke vragen.
 • Je schrijft gevatte antwoorden, soms met humor, soms met empathie, maar altijd met de positieve tone-of-voice die bij D66 past.
 • Je denkt als medewerker van onze communicatie-afdeling mee over wat nodig is om onze standpunten nog beter over het voetlicht te brengen.
 • Je kunt lastige politieke teksten vertalen naar een pakkende tweet of een begrijpelijk antwoord en draagt zo in belangrijke mate bij aan het profiel van D66.
 • Je maakt je ingewikkelde onderwerpen snel eigen en bent in staat daarover de discussie aan te gaan.
 • Je probeert je reacties en interactie voortdurend te verbeteren door te analyseren wat goed werkt en wat niet.

Wie ben je?

 • Je haalt er plezier uit om mensen te helpen, ook als dit uitzoekwerk betekent.
 • Je weet snel de kern uit een plan of debat te halen en hebt een goede antenne voor politieke gevoeligheden.
 • Je hebt humor, schrijft goed (en foutloos) en past de boodschap feilloos aan voor iedere doelgroep.
 • Je bent flexibel. In denken, maar ook in tijd. Het ene moment monitor je wat er online gebeurt tijdens de boerenprotesten. Het volgende moment spar je met een Kamerlid over de beste manier om te reageren op een Facebookbericht. En ’s avonds tijdens de uitzending van Jinek of Op1 beantwoord je in 280 tekens vervolgvragen van mensen op dat wat Rob Jetten aan tafel vertelde over het klimaatakkoord of het vrouwenquotum.
 • Als het politiek spannend wordt, zet je nét dat stapje extra.
 • Je bent bekend en hebt affiniteit met het progressieve gedachtegoed van D66

Wat bieden wij?

We bieden een dynamische, voltijd baan in het hart van de politiek. De beloning is afhankelijk van de vooropleiding en ervaring van de kandidaat en vindt plaats op basis van BBRA (salaristabel van Rijksambtenaren). Inschaling vindt plaats in schaal 9 op basis van een 38-urige werkweek. Het dienstverband is voor één jaar met de intentie om dat na een jaar om te zetten in een vast dienstverband. Onze eigen Rechtspositie is van toepassing.

Interesse?

We ontvangen je reactie, in de vorm van een beknopte motivatiebrief en CV graag voor 2 februari via D66sollicitatiesTK@tweedekamer.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Martine van Bemmel, m.vbemmel@tweedekamer.nl. Er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Laatst gewijzigd op 14 januari 2020