Vijf vragen aan Kees Verhoeven

Na ruim tien jaar verlaat Kees Verhoeven de Tweede Kamer. Hij hield zich tijdens zijn Kamerlidmaatschap bezig met onder andere privacy, digitalisering en de macht van techreuzen. Wij stelden hem vijf vragen.

25.03.2021

Foto: Jeroen Mooijman Beeld: Kees Verhoeven

“Met mijn hakken over de sloot kwam ik in de Kamer. Fractievoorzitter Pechtold zei: ‘je hebt geen invloed op je portefeuille, jij doet de restportefeuilles. Dat was wonen, treinen en een deel van Economische Zaken.’ Daar viel de cookiewet onder. Daar begon mijn liefde voor digitalisering.”

“Ik zal de plenaire debatten en de verbale strijd met collega’s missen. Maar ik heb bijna alles gedaan wat je kunt doen. Jonge hond in de oppositie, campagneleider bij twee referenda, vicevoorzitter van de fractie. Het voelt voltooid.”

“Dat begrip en verbinding onmisbaar zijn om resultaten te boeken. Daarom is het belangrijk, en dat heb ik ook moeten leren, om de waan van de dag af en toe los te laten en bezig te zijn met resultaten op de lange termijn.”

“De zaaltjes tijdens de referenda over het Oekraïne referendum en de sleepwet ga ik nooit meer vergeten, wat een energie!”

“Ik wil bedrijven en organisaties op het publiek-private snijvlak helpen met een goede digitale transformatie. Digitalisering zal meer dan ooit onze samenleving bepalen. Wat mij betreft wordt Nederland koploper.”