Vijf vragen aan Antje Diertens

Na vier jaar verlaat Antje Diertens de Tweede Kamer. Zij hield zich tijdens haar Kamerlidmaatschap bezig met gezondheid, preventie, sport en de Caribische delen van ons Koninkrijk. Wij stelden haar vijf vragen.

25.03.2021

Beeld: D66

Ik ben het meest trots op mijn inzet rondom het Coronavirus namens D66, waarbij ik telkens kritisch ben blijven kijken naar of de juiste dingen werden gedaan om het virus in te dammen. Daarnaast ben ik trots op het feit dat ik me altijd heb ingezet op het gebied van gezond leven, bewegen en preventie van zorg.

Ik ga de dynamiek die hoort bij het beroep van volksvertegenwoordiger enorm missen. Het altijd in contact staan met mensen en verschillende organisaties om er zo achter te komen wat er nou eigenlijk speelt binnen de samenleving, en om deze ervaringen vervolgens te vertalen in bijsturing of verandering van kabinetsbeleid.

De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat écht doorzetten het verschil kan maken. Je kunt binnen de Tweede Kamer en elders absoluut verandering te weeg brengen, je moet er alleen wel voor willen gaan!

Een moment dat mij altijd bij zal blijven is het debat over de geschillenregeling met collega’s van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Een pittig debat waarna een geschillenregeling na 9 jaar eindelijk een feit werd in ons Koninkrijk.

Ik hoop lokaal aan de slag te gaan in mijn geboortestad Groningen. Ik heb me daar dan ook gekandideerd voor de lijsttrekkerspositie binnen de D66-fractie.