Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Persoonlijke inburgering

Als driekwart van de vluchtelingen in de bijstand belandt moet het écht anders. Daarom heeft minister Wouter Koolmees het roer omgegooid. Iedere nieuwkomer moet mee kunnen doen. Daarom krijgen nieuwkomers vanaf nu taalles vanaf dag 1 en worden ze geholpen aan een baan.

In het vorige inburgeringsstelsel was iedere nieuwkomer verantwoordelijk voor zijn of haar eigen inburgering. Driekwart van de vluchtelingen belandden uiteindelijk in de bijstand en deden dus niet mee. Minister Wouter Koolmees wil dat iedere nieuwkomer kan meedoen en gooide het roer om. Elke nieuwkomer krijgt nu een eigen, persoonlijk inburgeringsplan en:

– Taalles vanaf dag één

– Nieuwkomers hoeven niet meer zelf hun inburgering te betalen door een lening bij DUO aan te gaan, want dat werkt fraude en misverstanden in de hand.

– In Nederland zijn er meer dan 190 bedrijfjes die inburgeringscursussen aanbieden. Dat is heel veel. Minister Koolmees gaat de louche inburgeringsschooltjes aanpakken.

– En tot slot: de inburgeringstoets. Daar zitten veel betuttelende vragen erin en die vragen worden eruit gehaald. Bij Jinek beantwoordde Wouter Koolmees zelf een vraag uit het inburgeringsexamen. Dat kan je hier terugkijken.

Laatst gewijzigd op 5 juli 2018

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48