Tweede Kamer akkoord met mogelijkheid betaalpauze schuldsanering

De Tweede Kamer is vandaag akkoord gegaan met een voorstel van D66 en de PvdA om mensen in de schuldsanering de mogelijkheid te geven op een betaalpauze.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg: ‘In de schuldsanering zitten is hartstikke zwaar. Drie jaar lang moet je elk dubbeltje omdraaien. Er is nooit geld voor iets extra’s. Met de mogelijkheid op een betaalpauze geef je mensen net even wat adem. Ze kunnen een dagje uit in de zomer, of bijvoorbeeld een kerstcadeau kopen voor hun kind.’

Mensen in de schuldsanering kunnen maximaal twee keer per jaar een maand een betaalpauze aanvragen. De totale periode van de schuldsanering wordt daarmee wel verlengd. Van Weyenberg: ‘Uiteindelijk wordt het hele traject afgerond, maar met een beetje lucht hou je het langer vol. En het is ook niet verplicht, als je in drie jaar je schuldsanering wil afronden dan kan dat uiteraard ook.’ Het voorstel is een onderdeel van ‘Voor een schuldenvrije toekomst’, een plan waarin D66 voorstellen doet om problemen rondom schuld en armoede op te lossen.