Roy Ristie geëerd met eerste Diversiteit en Inclusie Award

Icoon van Amsterdam-Zuidoost, een mentor voor velen in en buiten D66 en een verbinder pur sang. Zo omschrijft de jury van de D66 Diversiteit en Inclusie Award Roy Ristie die de Award ontvangt.

Een jaar na zijn overlijden ontvangt hij alsnog de eerste Diversiteit en Inclusie Award. Roy was een verbinder. Hij wist D66 te verbinden met Zuidoost en Zuidoost met D66. Hij inspireerde mensen om mee te doen. In de buurt, in de stad en in de politiek. Altijd was zijn grotere doel ervoor te zorgen dat mensen vertegenwoordigd werden en geactiveerd werden. Hij zorgde er altijd voor dat mensen zich gezien en gehoord voelden.

Voor zijn tomeloze inzet ontvangt hij nu deze Award. Met zijn passie voor de stad, de warmte waarmee hij mensen wist te verbinden en zijn tomeloze inzet heeft Roy veel betekend voor de stad voor onze vereniging en voor de partij. 

Over het D66 Diversiteit en Inclusie Evenement

Deze Award werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt tijdens het D66 Diversiteit en Inclusie Evenement. Dit nieuwe evenement heeft tot doel diversiteit en inclusieve nog steviger te verankeren in D66. D66-bestuurslid Shermin Amiri: “Tijdens deze dag voerden we het gesprek over een inclusieve vereniging, maar formuleerden we vooral ook concrete acties. Zo werken we nu aan een uitbreiding van de diversiteitsambassadeurs in de partij en bereiden we het mentorprogramma uit.”

Onder andere emancipatieminister Robbert Dijkgraaf, minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind, Tweede Kamerlid Fonda Sahla en raadslid Joan Nunnely spraken tijdens het evenement. Het D66 Diversiteitsnetwerk, D66 PRIDE en het Els Borst Netwerk waren betrokken bij de organisatie.