Onze minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren gaat vanaf vandaag weer officieel aan het werk na een half jaar afwezigheid door ziekte. Ze pakt al haar portefeuilles als minister weer op. Wouter Koolmees blijft voorlopig vanwege de coronacrisis nog even de vicepremier namens D66. Lees hier een persoonlijk bericht van Kajsa over haar terugkeer.

Beste D66’ers,

“Dat we elkaar maar snel weer zien.” Met die woorden sloot ik in november vorig jaar mijn bericht aan jullie af, waarin ik moest melden wegens ziekte tijdelijk mijn werk als minister en vicepremier te moeten stoppen. Dat ‘snel’ is niet gelukt, maar heel graag meld ik jullie persoonlijk dat ik vanaf vandaag weer aan de slag ga.

De afgelopen maanden waren niet makkelijk. Het medische traject en het herstel duurden langer dan verwacht en gingen gepaard met ups en downs. Waar ik mij steeds aan vasthield, was dat ik weer aan het werk zou kunnen.

Ik ben zo blij dat ik me nu, namens jullie, weer mag gaan inzetten voor Nederland. Zeker in deze moeilijke tijd. Iedereen werkt keihard om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Alle mensen in de zorg, in de ziekenhuizen, de verpleeghuizen, de thuiszorg en gehandicaptenzorg. Maar ook de mensen in het onderwijs, in de wetenschap, in de politiek, overal. Ik ben zeer gemotiveerd om vanaf vandaag ook m’n steentje bij te dragen.

Ik ben ongelooflijk dankbaar dat de collega’s in het kabinet – Wouter Koolmees, Stientje van Veldhoven, Raymond Knops, Ank Bijleveld en Cora van Nieuwenhuizen – de afgelopen maanden hebben willen inspringen. Dat is niet zomaar vanzelfsprekend, want het leverde hen veel extra werk op. Ik dank ze daar zeer voor.

Tot slot bedank ik jullie, voor de lieve berichtjes en andere blijken van medeleven die ik heb gekregen. Die zijn me zeer tot steun geweest. En motiveren mij om me weer volledig in te zetten voor D66, voor het kabinet, voor ons land.

Dat we elkaar maar snel weer spreken,

Kajsa Ollongren