Dag van het Midden Oosten 

Op 9 december van 19:00 tot 20:45 organiseert D66 Internationaal de jaarlijkse Dag van het Midden Oosten, het verdiepingsprogramma over de actuele thematiek uit de regio. Samen met experts en activisten uit de regio verdiepen wij ons tijdens deze 8e editie in de nasleep van de Arabische Revoltes.

Het is 10 jaar geleden sinds de Arabische Revolte ontvlamde in o.a. Tunesië en Egypte. Welke nasleep zien we vandaag de dag en hoe kunnen we de protesten in Irak en Libanon plaatsen? 

Kijk live mee op woensdag 9 december om 19.00 uur.

Beeld: D66 Dag van het Midden-Oosten

Sigrid Kaag doet de inleiding van de avond, waarna wij samen met activisten en experts ingaan op de verleden en huidige demonstraties . Ahmed Hassan, Egyptische activist en hoofdrolspeler in The Square,vertoont die avond voor het eerst zijn korte film Decade over de Egyptische revolutie van 2011. 
 
Met Kabil Daoud van de Tunesische liberale partij Afek Tounes, blikken we terug op de tumultueuze dagen van de Tunesische revolutie. Libanese mensenrechtenactivist Riwa Ghawi gaat in op de Libanese protesten van het afgelopen jaar. 
 
Laila al-Zwaini, arabist en juriste, zal de uitzending modereren, en ingaan op de rol van de Arabische jeugd in de huidige demonstraties in Irak. Aernout van Lynden, docent aan Leiden Campus in Den Haag en voormalig oorlogsverslaggever, presenteert de uitzending samen met Laila al-Zwaini.

Het evenement is op 9 december 2020 live te zien op D66.nl/live en via Youtube vanaf 19.00.