Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Congres

Meebeslissen over de landelijke koers van D66? Bezoek dan het D66-congres! U kunt meepraten en stemmen over moties, amendementen en congresvoorstellen. Er wordt een breed scala aan inhoudelijke sessies georganiseerd, de verkiezingen voor besturen en commissies vinden plaats en fractievoorzitter Alexander Pechtold spreekt het congres toe. Mis het niet!

mijneerstecongresNog nooit op een congres geweest? Lees het verslag van Jasper Simons (25). Hij is al twee jaar lid van D66, maar bezocht nooit eerder een partijcongres. Waarom niet? Tja, waarom niet eigenlijk? Op zaterdag 18 april 2015 nam hij de proef op de som tijdens Congres 101 in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

 

Meebeslissen

U heeft invloed op de koers van D66. Onze leden beslissen mee via de algemene ledenvergadering (ALV), beter bekend als ‘congres’. Bij regiocongressen beslist over de koers in uw provincie. Op landelijke congressen beslist over de landelijke en de Europese koers. Het congres is het hoogste besluitvormende orgaan van D66. Alle aanwezige leden vormen tezamen het congres. Op het congres telt de stem van ieder lid afzonderlijk even zwaar. Voor nieuwe leden begint de dag met een speciale bijeenkomst. Komt u ook?

Stemmingen

Een belangrijk onderdeel van het congres vormen de de stemmingen over politieke en organisatorische moties en resoluties. Elk lid heeft de mogelijkheid om enkele weken voorafgaand aan het congres een motie in te dienen en te verdedigen tegenover het congres. Op het congres kunnen de leden ook stemmen op kandidaten voor verschillende functies binnen de partij. Daarnaast stellen de leden de verkiezingsprogramma’s vast. Uiteraard is er volop de ruimte om nieuwe mensen te ontmoeten en oude contacten aan te halen!

Inhoudelijke sessies

Naast de diverse stemmingen zijn er op het congres inhoudelijke sessies. Hier kunt u met elkaar van gedachten wisselen over actuele onderwerpen. U kunt vragen stellen aan onze politici en meedenken over relevante thema’s. Daarnaast is er ieder congres een bekende gastspreker, bijvoorbeeld Howard DeanHerman Pleij, Rem Koolhaasdominee Gremdaat en de Koning van de Jeugd 2015.

Benieuwd hoe het vorige congres was? Hier vindt u meer informatie.

Laatst gewijzigd op 8 april 2019

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48