Carline van Breugel

Carline in 66 seconden

Kandidaat Tweede Kamerlid. Beeld: Carline van Breugel

De gemiddelde leeftijd van de Tweede Kamerleden is op dit moment 48 jaar. Hoogste tijd dat daar verandering in komt. Van klimaat tot onderwijs en van de coronacrisis tot de pensioenen; in de Tweede Kamer wordt het bepaald. Met een gemiddelde leeftijd van 48 jaar zouden veel Kamerleden onze ouders kunnen zijn. Hoe anders zag de wereld als student of starter op de arbeidsmarkt er in hun tijd uit? Ik wil dat de Tweede Kamer een afspiegeling is, ook van jou en mij. Samen krijgen we meer jongeren in de Tweede Kamer, help jij mee?  


Ik ben Carline van Breugel, 26 jaar en groeide op in een ondernemersgezin in Eindhoven. Voor mijn studie verhuisde ik naar Amsterdam waar ik via het hbo naar de universiteit ging. In mijn vrije tijd houd ik van zingen, motorrijden en plaatjes draaien als DJ.

Al op de middelbare school merkte ik dat jongeren vaak niet serieus worden genomen. Er wordt vooral over jongeren gepraat en voor jongeren beslist. Wij hebben echter zelf ook een visie op wat er beter kan en hoe het beter moet. Wij verdienen structurele inspraak op het gehele beleid. Wij verdienen een stem in de Tweede Kamer. Zodat er niet om onze mening hoeft te worden gevraagd maar we deze altijd kunnen geven. 

Zo sta ik voor goed en toegankelijk onderwijs. Het leenstelsel staat dit in de weg en moet plaatsmaken voor een studiebeurs zodat je je niet diep in de schulden hoeft te steken om te kunnen studeren. Daarnaast sta ik voor een gemakkelijke doorstroom tussen onderwijsniveaus, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt op een diploma dat je past. 

Als openlijk biseksuele vrouw krijg ik vaak te maken met vooroordelen. Ik wil als Kamerlid een rol vervullen in het doorbreken van taboes en het normaliseren van seksuele diversiteit. 
Dit wil ik onder andere doen door samen met mijn vriend, die een transgender man is, open te zijn over onze relatie. Laten we samen een land creëren waarin je over vier jaar niet meer uit de kast hoeft te komen!

Ik wil een Kamerlid zijn waarin je je kunt herkennen. Een Kamerlid dat met je in gesprek gaat en kwetsbaarheid laat zien. Ik sta voor een samenleving waar leeftijd, geslacht, afkomst en seksualiteit niet van invloed zijn op jouw positie in de maatschappij. Een samenleving waarin je wordt beoordeeld op wat je doet en niet op wie je bent.

  1. Woonplaats: Amsterdam
  2. Leeftijd: 26 jaar
  3. Beroep: Public Affairs Adviseur

Hoger Onderwijs, Emancipatie en Diversiteit