Maak D66 groot. Geef D66 de sleutel. 

Bekijk de campagnespot

Beeld: Martijn Beekman

Alle gematigde Nederlanders in het midden kunnen kiezen voor de nieuwe VVD-koers. Dan maken ze de weg vrij voor Wilders. Of ze kunnen kiezen voor D66. Voor stabiel, betrouwbaar en daadkrachtig bestuur. Dat is de enige manier waarop het progressieve blok groeit en wij samen Wilders kunnen stoppen. 

Je vraagt je in deze laatste dagen van de campagne misschien af wat je moet doen om Wilders te stoppen. Wat is de slimste stem? Het antwoord is simpel: maak D66 groot. Geef D66 de sleutel.

Alle progressieve Nederlanders moeten zich goed realiseren: rechts tot extreemrechts staat op bijna 100 zetels in de peilingen. Er is bij lange na geen linkse meerderheid. Een zogenaamd strategische stem op links is daarom allesbehalve dat. Het maakt niet uit of er een SP’er op de PvdA stemt, daarmee veranderen de verhoudingen niet. Een slimme stem is een stem op een progressieve middenpartij met een ruggengraat die altijd invloed uitoefent, hoe moeilijk het ook wordt. Een partij die anders dan PvdA/GL de groene doelen wél vasthoudt én bereikt. Een partij met bewezen resultaten in de moeilijkste omstandigheden. Idealisten zonder illusies. Dat is D66.

De slimste stem tegen Wilders is een stem op D66. 
De slimste stem voor het klimaat en voor het onderwijs is een stem op D66. 

Volg je hart en gebruik je hoofd.

Overweeg je op D66 te stemmen? Of twijfel je nog? Wij durven de vergelijking met andere partijen wel aan! Met de partijdige kieswijzer laten we jou de belangrijkste verschillen zien.