Gelijke kansen door het beste onderwijs

Ieder kind verdient de beste kansen door goed onderwijs. Helaas verschillen de kansen veel. Door de wijk waar je opgroeit. De achternaam die je hebt. Of door de opleiding van je ouders. Dit mag niet zo zijn. Daarom is het tijd voor nieuw leiderschap. Leiderschap dat de kansencrisis aanpakt.

Hoe vrij is Ruby zijn we als zij door het lerarentekort niet al haar leerlingen evenveel aandacht kan geven.

Hoe vrij zijn we als Ruby niet genoeg aandacht kan besteden aan haar leerlingen? Beeld: Ruby

  • We gaan leraren beter waarderen en betalen. Zo maken we het beroep van leraar aantrekkelijker. Ook dichten we de loonkloof tussen het vo en het po.
  • We kiezen voor gratis kinderopvang voor ieder kind. Zo kan ieder kind spelenderwijs leren. En krijgen kinderen al jong een gelijke kans.
  • We verrijken de schooldag met sport, cultuur en huiswerkbegeleiding. Zo krijgen alle kinderen een gelijkere kans om zich breed te ontwikkelen.
  • We verkleinen klassen tot maximaal 23 leerlingen. Zo verlagen we de werkdruk voor leraren en kunnen zij hun leerlingen meer aandacht geven.
  • Voor ieder kind moet een goede plek zijn op school. Het systeem moet ten dienste staan van het kind. Elke school is toegankelijk voor alle kinderen. Niet langer kinderen met of zonder beperking gescheiden van elkaar laten opgroeien, maar samen spelen en leren.

Overweeg je op D66 te stemmen? Of twijfel je nog tussen Sigrid Kaag en een andere lijsttrekker? Wij durven de vergelijking met andere partijen wel aan! Met de partijdige kieswijzer laten we jou de belangrijkste verschillen zien.