The AI Paradox

Het Ondernemersnetwerk D66 organiseert het event: The AI Paradox. Het gaat plaatsvinden op vrijdagmiddag 8 sept. van 13.00u tot 17.00u in Robohouse in Delft.

Thema: The AI paradox: kansen en bedreigingen voor economie, maatschappij en democratie.

Het Ondernemersnetwerk D66 richt zich op een beter en frequenter gesprek tussen ondernemers en politici. Tijdens dit event van het Ondernemersnetwerk D66 gaan ondernemers, wetenschappers en politici met elkaar en met u in gesprek over de antwoorden op de schijnbare paradoxen waar AI ons voor stelt. Biedt kunstmatige intelligentie kansen voor ondernemers en wenselijke oplossingen of vooral bedreigingen voor maatschappij en democratie?

Het programma is nog in ontwikkeling, maar al bevestigd zijn de volgende onderdelen en sprekers:
Bart Schermer (Hoogleraar Recht en Digitale Technologie, Universiteit Leiden) en Marleen Stikker (internetpionier en oprichter kenniscentrum Waag) openen en gaan in op wat AI is, kan en welke risico’s het met zich meebrengt.
Victor Knaap (CEO Media Monks) belicht hoe een succesvol bedrijf met AI zichzelf verder kan ontwikkelen.

Dan een blok met enkele ondernemers die de kansen die AI biedt voor hun bedrijven en hun klanten, toelichten. Onder andere Erik-Jan Vlieger (arts, ondernemer in de zorg en oprichter Alii), Peter Madlener (CCO Viktor.AI) en Freek Staps (Hoofdredacteur ANP) bestreden het podium.

In het laatste blok komen politici aan het woord. Volksvertegenwoordigers (o.a Queeny Rajkowski (Tweede Kamerlid VVD) en Hind Dekker-Abdulaziz (Tweede Kamerlid D66) gaan in gesprek met ondernemers, waaronder Michiel Muller (Oprichter Picnic).

Staatssecretaris Digitale Zaken Alexandra van Huffelen sluit de middag af.