Nieuwe ledendag in de Tweede Kamer

Beeld: D66

Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer? Dan is dit je kans! Speciaal voor jou als nieuw lid organiseert D66 op zaterdag 9 maart een Nieuwe Ledendag. Op deze dag krijg je de kans om andere D66’ers te leren kennen en met hen in gesprek te gaan. Tijdens deze bijeenkomst staan we voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.
Programma


12.00 – 13.00 uur
Inloop in de Statenpassage

13.00 – 13.20 uur
Welkom door Tweede Kamerlid Jan Paternotte en Partijvoorzitter Victor Everhardt

13.30 – 14.15 uur
Van gemeenteraadslid naar minister: de onbegrensde mogelijkheden van de vereniging
In de plenaire zaal van de Tweede Kamer gaan we in gesprek met politiek leider Rob Jetten. Dit is jouw kans om plaats te nemen in een Kamerzetel en Rob het hemd van het lijf te vragen.

14.15 – 14.45 uur
Koffie/thee pauze

14.45 – 15.30 uur
Kies een sessie naar keuze (vol = vol):

Commissiezaal 1 – Wat staat er op het spel voor Europa?
Samen gaan we in gesprek over de aankomende verkiezingen en actualiteiten in Europa. Lijsttrekker Gerben-Jan Gerbrandy, campagneleider Wieke Paulusma en directeur van de Mr. Hans van Mierlostichting Afke Groen vertellen je er alles over.
 
Commissiezaal 2 – D66 in vogelvlucht: alles wat je wilt weten over de vereniging Wat kan je allemaal doen in de vereniging? Weet je het verschil de tussen lokale en landelijke politiek? Stel al je vragen aan onze Kamerleden.

Commissiezaal 3 – Daarom D66: in de voetsporen van Hans van Mierlo
Als nieuw lid ben je vast al bekend met veel standpunten van D66, maar weet je ook waarom we dat vinden? Het wetenschappelijk bureau van D66, de Mr. Hans van Mierlo Stichting, gaat met je in gesprek over de politieke traditie waar D66 in staat.

15.40 – 16.00 uur
Plenaire afsluiting met demissionair minister van Financiën Steven van Weyenberg en Tweede Kamerlid Jan Paternotte

16.00 – 17.00 uur
Borrel
Maak tijdens borrel kennis met andere D66’ers en onze netwerken & thema-afdelingen. Ook kan je terecht voor een adviesgesprek bij de talentencommissie in het statenlokaal grenzend aan de statenpassage.

Na afloop ga je naar huis met nieuwe connecties en ideeën. Wil je iemand meenemen die nog geen lid is? Dan kan dat! Bestel dan wel een extra introduceeticket voor deze persoon.

De Jonge Democraten organiseren voorafgaand aan deze nieuwe ledendag ook een eigen bijeenkomst voor nieuwe leden. Deze start om 10.00 uur op het Landelijk Bureau van D66 (10 minuten lopen van Den Haag Centraal). Leden van de Jonge Democraten kunnen hier meer informatie vinden. 

Voor vragen stuur ons een e-mail naar [email protected]

Praktisch

Datum en tijd:
Zaterdag 9 maart
Inloop 12.00 uur
Bijeenkomst 13.00 – 16.00 uur
Borrel 16.00 – 17.00 uur 

Waar:
Tweede Kamer
Bezuidenhoutseweg 67
2594 AC Den Haag
Publieksentree

Toegankelijkheid

De Tweede Kamer is van en voor iedereen. Er zijn rondom en in de tijdelijke huisvesting van de Kamer diverse initiatieven genomen om het gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers. Het Tweede Kamergebouw is rolstoeltoegankelijk. Lees hier over initiatieven die de toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking verbeteren

Heb je een vraag over toegankelijkheid, stuur ons dan een bericht via [email protected].