De eindsprint. Wat kun jij doen?

Het komt er nu op aan. Nederland kan vanaf vandaag naar de stembus. Met de vreselijke oorlog in ons achterhoofd is onze oproep nu vooral: ga stemmen.

We vragen Nederlanders te stemmen voor een partij die de democratie beschermt, niet bedreigt. Op een partij die tegenstellingen wil overbruggen, niet wil aanjagen.

Jij kunt nu het verschil maken.

1. Whatsapp je vrienden

Maak een verzendlijst op Whatsapp. Met je vrienden, familie, collega’s en anderen. En stuur hen een berichtje dat jij gaat stemmen en waarom. Juist in je eigen sociale kring zijn stemmen te winnen! Dit kan D66 heel veel stemmen opleveren!

Bijvoorbeeld met dit bericht en het plaatje hieronder:
Hoi! Vandaag zijn de verkiezingen. Ik stem op D66. Jij ook? Als jij nog twijfelt op welke partij je gaat stemmen, voel je vrij om me te vragen naar wat het ook is dat jou bezig houdt deze verkiezingen. Je kan een eerlijk antwoord van me verwachten.

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

Beeld: D66

2. Maak een stemvideo na het stemmen

Laat je omgeving weten dát je gaat stemmen. Onderzoek wijst uit dat mensen eerder gaan stemmen als mensen in hun omgeving dat ook doen. En juist bij gemeenteraadsverkiezingen gaan heel veel mensen niet stemmen. Dat is zonde!

Je kunt je vrienden laten zien dat jij stemt door een video te maken. Vertel in die video dat jij hebt gestemd, hoe makkelijk het was en op wie je gestemd hebt.

3. Help je vrienden met de hulpmiddelen die we hebben

Veel mensen twijfelen nu nog. Een stemhulp biedt hulp, maar nog waardevoller is een gesprek. In dat gesprek kun je natuurlijk wel hulpmiddelen gebruiken. Vraag je vrienden de Partijdige Kieswijzer te doen. Of gebruik de 6 redenen om ook lokaal D66 te stemmen. Of help je expat-kennissen de weg naar D66 vinden.

Hieronder vind je meer hulpmiddelen.