Marielle Giesbertz lijsttrekker D66 Veldhoven

Het bestuur van afdeling D66 De Kempen heeft bekend gemaakt dat Marielle Giesbertz met unanieme stemmen door de leden van D66 Veldhoven tot lijsttrekker is gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Giesbertz (1968) is sinds 2018 gemeenteraadslid voor D66 in Veldhoven en is de huidige fractievoorzitter.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Giesbertz: “Ontzettend fijn om me gesteund te voelen door onze leden. Ik zie uit naar een geweldige campagne, samen met nieuwe en bekende gezichten in onze partij. We vormen een enthousiast team dat zich met hart en ziel inzet voor alle inwoners van Veldhoven”.

In haar motivatie voor het lijsttrekkerschap, gericht aan de leden van D66, legde Giesbertz de nadruk op de doelen die de partij zich de komende jaren in Veldhoven stelt. “We maken ons sterk voor betaalbare woningen, meer biodiversiteit, een goed doordachte energietransitie, verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers, behoud van voorzieningen zoals de bibliotheek en de menselijke maat in het sociale domein”. Om die doelen te bereiken zet ze onder andere in op een constructieve samenwerking met andere politieke partijen in de gemeenteraad. Giesbertz: “Partijen die net als wij ambitie en realiteitszin tonen. Die begrijpen dat er een nieuwe, frisse wind moet waaien in het lokale bestuur: meer enthousiasme en creativiteit, maar ook meer transparantie, dualisme en contact met inwoners en belangengroepen”.

Bij D66 kiezen de leden de lijsttrekker door middel van een anonieme online stemming. De complete kandidatenlijst voor de verkiezingen wordt in het vroege najaar vastgesteld. Ook de volgorde van die lijst wordt bepaald via een anonieme online stemming onder alle leden. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022.