Mariëlle Giesbertz gekozen tot fractievoorzitter

Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraadsfractie van D66 Veldhoven is Mariëlle Giesbertz op 17 maart 2022 tot fractievoorzitter gekozen. Mariëlle was de enige kandidaat. Ze begint aan haar tweede termijn als fractievoorzitter. Steunfractielid Wouter van der Molen is de nieuwe fractiesecretaris.

De fractie van D66 Veldhoven Beeld: D66 Veldhoven

Nieuwe fractie op volle sterkte

De gemeenteraadsverkiezingen leverden twee zetels op voor D66 Veldhoven. Mariëlle Giesbertz (nummer één op de kieslijst) en Piet Wijman (nummer twee op de kieslijst) zijn de twee raadsleden namens de partij. Wouter van der Molen, Erik Simonse en Erik Blokland hebben aangegeven conform de lijstvolgorde de drie beschikbare steunfractiezetels in te willen gaan invullen. Daarmee is de fractie op volle sterkte en klaar voor een nieuwe raadsperiode.

Verkennende gesprekken

De grote winnaar van de verkiezingen 2022 is Hart voor Veldhoven. Deze partij neemt dan ook het voortouw bij de coalitieonderhandelingen. Namens D66 Veldhoven nemen Mariëlle Giesbertz en Piet Wijman deel aan de verkennende gesprekken. De nieuwe gemeenteraad treedt aan op 30 maart 2022. De laatste vergadering van de oude raad is op 28 maart 2022. Beide vergaderingen zijn zoals gebruikelijk openbaar toegankelijk.