Sophie den Ouden

Beeld: D66 Nijmegen

Als jongste kandidaat in onze top-10 en student maakt Sophie zich hard voor de belangen van jongeren en studenten. Daarnaast draagt ze de Nijmeegse horeca en festivals een warm hart toe.

  • 22 jaar
  • Nijmegen
  • Zij/haar

Politiek is voor de meeste mensen nog steeds een ver-van-mijn-bed-show, zo ook voor mij. Ik weet al van jongs af aan dat ik mijn stem wil laten horen, maar het is in de praktijk moeilijk om mee te doen. Dat zit mij dwars. Waarom is dat zo? Wat maakt het uit dat ik (pas) 22 ben en nog geen relevante werkervaring en een enorm cv heb? Omdat de drempel zo hoog is voor jonge mensen en studenten, worden zij te weinig gehoord. Maar een heel klein percentage van de Nederlandse politici is écht jong. Dat wil ik gaan veranderen, want juist in een jonge en bruisende stad als Nijmegen moet deze groep goed vertegenwoordigd en gehoord worden.

Een écht jong geluid

Nog te vaak staan jongeren die mee willen praten in de politiek voor een gesloten deur. De drempels zijn hoog. Sophie wil daarom een écht jong geluid laten horen in de Nijmeegse gemeenteraad. Nog volop in haar studietijd wil Sophie de brug vormen tussen de problemen van jongeren en de gemeente. De drempels die jongeren in de weg staan om zelf mee te doen, moeten worden afgebroken.

Ruimte voor studenten en starters op de woningmarkt

Het is voor veel jongeren bijna onmogelijk een woning te vinden in Nijmegen. Dat verkleint direct de kansen van deze generatie om zelf hun leven in te richten. Sophie wil daarom dat er genoeg huizen zijn voor studenten en starters. SSH& moet flink bijbouwen en verkamering van bestaande gebouwen moet mogelijk blijven om het kamertekort aan te pakken. Ook expats moeten een goede kans op een woning krijgen. Om starters gelijke kansen te geven moet er meer middel dure huur en goedkope koop bij worden gebouwd.