Vrij door kansrijk onderwijs

Anke - Leraren krijgen van ons weer de ruimte om leraar te zijn. Het onderwijs nog beter te maken. Beeld: Jeroen Mooijman

Hoe vrij ben je écht wanneer jouw kinderen minder kansen hebben, simpelweg omdat ze in een andere wijk opgroeien? Ben je vrij als de afkomst van je ouders je schooladvies bepaalt? Of wanneer je achterstand zó groot is dat je hem nooit in kan halen?

Ieder kind verdient dezelfde kansen. Om later zelfstandig te zijn. Vrij te zijn. Daarom wil D66 radicaal meer gelijke kansen in het Nijmeegse onderwijs.

Dat bereiken we door flink extra te investeren in scholen in aandachtswijken. Om de beste leraren in Nijmegen te houden, willen we dat zij voorrang krijgen op de woningmarkt.

Daarnaast zetten we ons in voor meer diversiteit in de klas. Ontmoeting tussen verschillende opleidingsniveaus en achtergronden op het schoolplein moet de norm zijn.

Om te zorgen dat alle kinderen ook buiten schooltijden dezelfde kansen krijgen, breiden we ons initiatief voor gratis bijles in bibliotheken uit.

Ten slotte krijgt ieder kind gratis een gezonde lunch op school. Zo zorgen we voor een gelijke start voor ieder kind.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.