Dit zijn onze plannen voor Nijmegen

Lusanne bij het UnmuteUs protest. Beeld: Elske Nissen

Nijmegen is een fantastische plek is om te leven. Heerlijke terrassen, topfestivals en prachtige natuur. Of je nou gaat stappen op het Koningsplein of uitwaaien aan het Waalstrand, genieten doe je.

Maar, er is ook actie nodig: meer dan eens gedraagt Nijmegen zich als een groot dorp dan als de bijzondere stad die het is. Wanneer er geïnvesteerd moet worden in een museum van topkwaliteit, een state-of-the-art innovatiecentrum of gedurfde woningbouwprojecten, wordt het gauw lastig. Terwijl het juist deze zaken zijn die onze stad haar kleur op de wangen geeft.

Vast staat dat er de komende jaren belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Want de uitdagingen, ook voor onze stad, zijn groot. Voor het klimaat is het niet vijf voor, maar vijf over twaalf.

Tijdens de komende raadsperiode zal het woningtekort in Nijmegen verder groeien tot een van de grootste in Nederland. En het verschil tussen de kansen die mensen krijgen is, ook in Nijmegen, het grootst sinds de Tweede Wereldoorlog.

Deze uitdagingen bieden geen ruimte voor uitstelgedrag of pappen en nathouden. Elk van deze uitdagingen vraagt om ambitieuze oplossingen. En voor elk van deze uitdagingen is politieke durf essentieel.

D66 Nijmegen heeft die oplossingen. Voor een groene toekomst. Met meer betaalbare woningen. En een gelijke kans voor onze kinderen. Voor een land waar we iedereen vrij laten, maar niemand laten.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.