Met een eerlijke baan ben je pas echt vrij

Ben je echt vrij als je drie banen nodig hebt om rond te komen? Beeld: iSock

Ben je echt vrij wanneer je geen goede baan kan vinden? Wanneer je niet mee kan komen in onze snel veranderende arbeidsmarkt?

Wij willen meer mensen aan het werk helpen. Maar nog meer willen we mensen weerbaar maken op de arbeidsmarkt. In andere woorden: we bereiden mensen voor op een leven lang leren. Dat is nodig, in een wereld die door technologische ontwikkelingen en globalisering continu vernadert. Daarom blijven we vooruitkijken en scholen we mensen om naar die beroepen waar we van weten dat er meer banen bijkomen.

Wie werkloos raakt, helpen we. We zien de bijstand liever als tussenstation en niet als eindstation. Ons sociaal vangnet moet een trampoline worden.

Op dit moment zitten in Nijmegen bovengemiddeld veel mensen in de bijstand. Te weinig van hen vinden de weg terug naar een betaalde baan. Zij moeten beter worden ondersteund. Te vaak zitten regels in de weg. We maken het makkelijk om naast je uitkering om een opleiding te volgen of om vrijwlligerswerk te doen. Zo zetten we mensen hun weg terug naar een betaalde baan centraal.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.