Léonie Janssen

Beeld: D66 Nijmegen

‘Ik wil dat iedereen in onze gemeente het beste uit zichzelf kan halen.’

  • 30 jaar
  • Nijmegen
  • Zij/haar

Léonie is 28 jaar, docent aan de HAN Pabo en studeert in de avonduren Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. Léonie neemt voor het eerst plaats in de raad en is verantwoordelijk voor de portefeuilles klimaat & biodiversiteit; openbare ruimte, onderwijs en digitalisering.

De uitdagingen van de toekomst


“Bijna 10 jaar geleden ben ik in Nijmegen komen wonen voor mijn studie en ik wist al snel dat ik niet meer weg wil uit onze prachtige stad. Maar ik zie ook dat we nog voor uitdaging staan, bijvoorbeeld bij het aanpakken van de klimaatcrisis of het creëren van meer gelijke kansen. In de gemeenteraad wil ik deze uitdagingen gaan aanpakken

Kansenongelijkheid doorbreken

Léonie wil zich gaan inzetten voor de toekomstige generaties. “Ik maak mij ernstig zorgen over klimaatverandering en wat dit voor deze generaties zal betekenen. We moeten nu die extra stappen zetten die nodig zijn om klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken.Daarnaast zet ik mij in voor het vergroten van kansengelijkheid. Ik herinner me nog goed dat een van mijn docenten van de lerarenopleiding zei: “ons schoolsysteem is een ramp voor sommige kinderen.” Op de vraag waarom dit dan niet werd veranderd kreeg ik een kort antwoord: “geld en politiek”. Dit antwoord heeft weken door mijn hoofd gespookt. Ik weiger namelijk verkroppen dat we kansenongelijkheid simpelweg maar moeten accepteren vanwege problemen met geld en politiek. Uiteindelijk was dit voor mij de aanleiding om politiek actief te worden. Mijn missie is dan ook om dit te doorbreken. Ik wil dat iedereen in onze gemeente het beste uit zichzelf kan halen.”