Vrij om te ondernemen en innoveren

Wij maken werk van missiegedreven innovatie. Beeld: Unsplash

Ondernemers zorgen voor banen, innovatie en geven Nijmegen energie. Of het nu gaat om het koffietentje om de hoek, de fietsenmaker of de app die klein begint en uitgroeit tot een miljoenenonderneming. Stuk voor stuk maken ze Nijmegen mooier en bruisender.

Helaas zit lokale regelgeving deze ondernemers nog veel te vaak in de weg. We gaan daarom experimenteren met regelluwe zones versoepelen beleid voor bijvoorbeeld terrassen en reclame. Daarnaast laten we winkel- en horecatijden los. Het tarief voor de onroerendezaakbelasting (OZB) voor ondernemers wordt verder verlaagd.

De afgelopen jaren hebben we gezorgd voor een cultuursverandering op het Nijmeegse stadhuis. Samen met ondernemers bouwen we aan een bruisend en veerkrachtig Nijmegen. Die samenwerking zetten we door en breiden we uit.

Zo wordt Start-Up Nijmegen aangevuld met Scale-Up Nijmegen. Beginnende bedrijven die klaar zijn voor de volgende stap krijgen daarbij onze hulp. Ook komt er meer geld voor citymarketing en zetten we de vernieuwing en aanjaging van onze binnenstad op volle kracht door. Speciale aandacht krijgt onze high-tech industrie: de parel van de Nijmeegse innovatie.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.