Erik Verschuren

Beeld: D66 Nijmegen

‘Ik wil me komende jaren inzetten voor een gezonde leefomgeving. Een plek waar het makkelijk is om gezonde keuzes te maken‘.

  • 36 jaar
  • Nijmegen
  • Hij/hem

Erik is 34 jaar en werkt al een aantal jaren als huisarts in Nijmegen en Wijchen. Erik woont in Nijmegen met zijn vrouw en drie jonge kinderen.

Mensen een stem kunnen geven

Nijmegen is mijn stad en mijn thuis. Sinds ik hier ben komen studeren ben ik helemaal verknocht. Door mijn werk als huisarts heb ik op een dagelijkse basis te maken met een grote verscheidenheid aan mensen en verhalen. Voor mij is het werk als huisarts en de gemeenteraad een ideale combinatie. Ik hoop de verhalen uit de spreekkamer een stem te kunnen geven in de politiek. De diversiteit en openheid van patiënten zijn hiervoor een fantastische inspiratiebron.

Een gezonde leefomgeving

Ik wil me komende jaren inzetten voor een gezonde leefomgeving. Een plek waar het makkelijk is om gezonde keuzes te maken. Mensen willen over het algemeen wel gezond leven, maar het is niet altijd even makkelijk om dat gezonde keuze te maken. Dat geld niet alleen voor gezonde voeding en gezond bewegen, maar ook op het gebied van mentale gezondheid en zingeving.

Verder wil ik me hard maken voor het vertrouwen tussen burger en overheid. De overheid moet een plek zijn waar mensen met vertrouwen kunnen aankloppen als het niet mee zit. En waarbij er maatwerk mogelijk is en niet alleen gehandeld wordt op basis van protocollen en regels. Een overheid die als trampoline fungeert als het tegenzit en je helpt je eigen pad vooruit weer te vinden.