Erik Verschuren

Beeld: D66 Nijmegen

Als huisarts weet Erik als geen ander hoe belangrijk het is om zorg dicht bij mensen te organiseren. Hij wil zijn ervaring inzetten als raadslid om de Nijmeegse zorg te verbeteren.

  • 34 jaar
  • Nijmegen
  • Hij/hem

Inmiddels werk ik al een aantal jaar als huisarts in Nijmegen en Wijchen. Het mooie van mijn werk is de verscheidenheid van mensen en verhalen die ik tegenkom. Het geeft mij een idee van de sentimenten die in onze samenleving leven. Soms maken die mij trots en soms kom ik dingen tegen die ik graag wil verbeteren. Zo’n voorbeeld is de jeugdzorg. In het najaar 2020 kwam ik verschillende casus tegen waarin de jeugdzorg niet goed georganiseerd was. Ik geloof dat ik dit systeem kan verbeteren: met zorg die dicht bij mensen staat.

Zorg dichtbij mensen

Zorg is vaak ingewikkeld geregeld. Ook in Nijmegen. Als huisarts weet Erik hoe het is om face-to-face met mensen te praten over hun problemen en zorgen. Dat menselijke gezicht van zorg moet geen uitzondering, maar de norm zijn. Erik wil zich daarom inzetten om de Nijmeegse zorg, met specifieke aandacht voor jeugdzorg, dichter bij mensen te brengen.

Besturen op basis van vertrouwen

In de zorg, maar ook in het sociaal domein ziet Erik een wildgroei van bureaucratische regels. Dit is het gevolg van een afrekencultuur. Artsen, ambtenaren en social workers worden steeds strengere protocollen opgelegd. Zolang het protocol gevolgd is, kan mij niets verweten worden, lijkt het idee. Erik wil daarom werken aan een bestuurscultuur gebaseerd op vertrouwen, waarin ruimte is om fouten toe te geven. Zo wil hij zorgen voor een overheid die leert van haar fouten.