Maud Wigink

Maud Wigink - Beeld: Maud Wigink

Maud is sinds 2022 communicatiemedewerker en heeft daarnaast een ondersteunende functie binnen de fractie.

  • 25 jaar
  • Deventer
  • Nijmegen
  • Zij/haar

Mijn naam is Maud Wigink, 24 jaar oud en wonend in het Willemskwartier van Nijmegen. Na het afronden van de Lerarenopleiding Geschiedenis ben ik in 2020 begonnen aan de Pre-master Political Science op de Radboud Universiteit. Toen alle 60 punten van de premaster binnen waren kon ik een jaar later beginnen aan de masterspecialisatie Gender Equality, Diversity and Inclusion. Een specialisatie die helemaal bij mij past en waar ik mij graag hard voor wil maken.

Toen ik lid werd van D66 had ik altijd voor ogen om een actieve rol te spelen en echt iets te kunnen bijdragen aan de partij. Wat ik precies wilde doen wist ik niet zo goed totdat de functie van politiek assistente tijdens de verkiezingsmaanden van onze huidige fractievoorzitter voorbij kwam. Sinds die tijd vervul ik een actieve rol binnen de fractie met erg veel plezier. Toen de functie van communicatiemedewerker na de verkiezingen vrij kwam heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.
 
Als communicatiemedewerker ben ik op de hoogte wat er binnen de partij gebeurt en zorg ik ervoor dat de relatie tussen de partij en de buitenwereld goed onderhouden blijft. Dit doe ik door te posten op onze verschillende kanalen – bijvoorbeeld op Twitter, Facebook of Instagram – over hetgeen waar de fractie zich mee bezig houdt. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de pers.