Grete Visser

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Grete is wethouder namens D66. Haar portefeuilles bevatten wonen, zorg en onderwijs.

  • Nijmegen
  • Zij/haar

Ik werk al meer dan 30 jaar in de gezondheidszorg, eerst als verpleegkundige en onderzoeker, daarna als beleidsadviseur en locatiemanager van beschermde woonvormen. De afgelopen vijf jaar ben ik werkzaam als bestuurder van Nijmegen.


Hoewel ik nooit heb gedroomd van een functie als wethouder, ben ik vanaf mijn achttiende levensjaar bezig met het stimuleren van mensen om het beste uit zichzelf te halen. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat iemand wél kan en om onnodige regels af te schaffen, zodat het geld dat bestemd is voor zorg ook daadwerkelijk aan zorg kan worden besteed. Dit geldt ook voor onderwijs. Ik ben ervan overtuigd dat bestaanszekerheid, zoals bijvoorbeeld een dak boven je hoofd, enorm helpt om een gelukkig leven te leiden.


Samenleven met een diverse groep mensen vraagt van ons allemaal verdraagzaamheid en respect voor iedereen, ongeacht verschillen. Ik zet me daarom graag in om bij te dragen aan een Nijmegen waarin iedereen zich welkom voelt en waarin diversiteit als een kans wordt gezien.