Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Alexander Rinnooy Kan

Fractiesecretaris | Financiën, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

69 jaar

Aerdenhout

Alexander Rinnooy Kan (1949) is sinds juni 2015 lid van de Eerste Kamer.

De verkiezingsuitslag van 18 maart bevestigt dat D66 onderweg is naar een blijvende hoofdrol in het midden van het politieke spectrum. Ik vind het een grote eer om deze bijzondere partij, die vasthoudt aan principes maar vrij is van dogmatiek, in de Eerste Kamer te gaan vertegenwoordigen. Ik ben al meer dan 25 jaar lid van D66, maar mijn zichtbare betrokkenheid bij de partijpolitiek is altijd beperkt geweest. Maar nu ik onlangs ben teruggekeerd aan de universiteit wil ik graag alsnog, vertrekkend vanuit mijn ervaringen in de publieke en private sector een bijdrage leveren aan de Nederlandse politiek.

Ik ben optimistisch over de toekomst van Nederland. Onze prestaties als kenniseconomie -onderwijs, onderzoek, innovatie- moeten daarvoor de basis leggen. In Europa en daarbuiten moeten wij ons sterk maken voor de urgente verduurzaming van productie en consumptie. In eigen land moeten mensen, jong en oud, in staat gesteld worden om zinnig inhoud te geven aan hun eigen toekomst. Het is de democratische politiek die dat voor iedereen gelijkelijk mogelijk moet maken. Ik zie ernaar uit aan bovenstaande agenda bij te dragen als lid van de D66-Eerste Kamerfractie en daarover met regelmaat verantwoording af te leggen via mijn website www.alexanderrinnooykan.nl.

Portefeuilles

Financiën (begrotingsbeleid); Sociale Zaken en Werkgelegenheid (pensioenen, arbeidsmarkt); Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (hoger onderwijs)

CV

Bekijk het actuele CV van Alexander Rinnooy Kan op de website van de Eerste Kamer.

Meer van Alexander Rinnooy Kan
Ik ben optimistisch over de toekomst van Nederland. Onze prestaties als kenniseconomie -onderwijs, onderzoek, innovatie- moeten daarvoor de basis leggen
- Alexander Rinnooy Kan

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48