Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Debat onvoorwaardelijk basisinkomen

Maandag, 28 oktober 2019 in Utrecht

Het onvoorwaardelijk basisinkomen staat opnieuw op de agenda in de aanloop naar de verkiezingen van 2021. Daarom gaan op maandag 28 oktober voor- en tegenstanders die over het basisinkomen hebben gepubliceerd gaan met elkaar in debat. Mis het niet!

Het gaat goed met Nederland maar niet met iedereen en het kan beter. Het D66 project “Deel de Welvaart” zoekt naar oplossingen voor armoede zonder perspectief, voor een complex en fraudegevoelig sociale zekerheidsstelsel, voor de “armoedeval” bij lage inkomens,  voor ongelijke kansen en de groeiende tweedeling in de samenleving.

Het onvoorwaardelijk basisinkomen is mogelijk een oplossing voor deze problemen en daarom organiseert Deel de Welvaart een debatavond waarin de voors en tegens inhoudelijk worden bediscussieerd. Voor en tegenstanders die over het basisinkomen hebben gepubliceerd gaan met elkaar en met D66-leden in gesprek.

Past het basisinkomen bij de Sociaal-Liberale visie? Wat zijn de gevolgen voor de arbeidsparticipatie als “gratis geld” wordt uitgedeeld? Is het betaalbaar en hoe gaan de kosten verdeeld worden? Zijn de positieve uitkomsten van experimenten relevant voor de Nederlandse situatie? Wat zijn de gevolgen voor de bestedingen en onze internationale handelspositie? Wie zou een basisinkomen krijgen en hoeveel dan? Allemaal relevante vragen die in het debat aan de orde zullen komen.

De definitieve lijst van sprekers/ panelleden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Wil je meer informatie over dit evenement en wil je erbij zijn? Meld je dan aan via deze link!

 

28 oktober

19:30

ANNE,
Veemarktplein 41,
3521 BD Utrecht
(nabij Utrecht CS)

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48