Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Herman Schaper

Buitenlandse Zaken, Defensie & Ontwikkelingssamenwerking, Europa, Verkeer & Vervoer

70 jaar

Den Haag

Herman Schaper (1949) is sinds juni 2015 lid van de Eerste Kamer.

D66 is altijd dé partij geweest waarin ik mij thuis voel, zowel wat betreft de inhoudelijke opstelling als de wijze van politiek bedrijven: sociaal-liberaal, hervormingsgezind, oplossingsgericht, internationaal georiënteerd.

Het werk in de Eerste Kamer krijgt steeds meer een internationale dimensie. Allereerst gegeven de enorme groei van internationale organisaties en samenwerking, met directe gevolgen voor de nationale wet- en regelgeving. Een goed zicht daarop is van direct belang voor het werk van de Eerste Kamer. Ook in bredere zin is sprake van toenemende vermenging van nationaal en internationaal beleid. Ik zet graag mijn ervaring en inzichten, opgedaan op internationaal, wetenschappelijk en politiek terrein, in om als lid van  de D66-fractie in de Eerste Kamer een bijdrage te leveren aan vraagstukken op het gebied van vrede, recht een veiligheid.

Portefeuilles

Buitenlandse Zaken, Defensie & Ontwikkelingssamenwerking (Buitenlandse Zaken, veiligheidsbeleid), Europa (partnerschappen, gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid), Verkeer & Vervoer

CV

Bekijk het actuele CV van Herman Schaper op de website van de Eerste Kamer.

 

Meer van Herman Schaper
Ik zet graag mijn ervaring en inzichten, opgedaan op internationaal, wetenschappelijk en politiek terrein, in om als lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer een bijdrage te leveren aan vraagstukken op het gebied van vrede, recht een veiligheid.
- Herman Schaper