Blijf op de hoogte!

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer vinden over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Steun ons en help Nederland vooruit

Herman Schaper

Buitenlandse Zaken, Defensie & Ontwikkelingssamenwerking, Europa, Verkeer & Vervoer

69 jaar

Den Haag

Herman Schaper (1949) is sinds juni 2015 lid van de Eerste Kamer.

D66 is altijd dé partij geweest waarin ik mij thuis voel, zowel wat betreft de inhoudelijke opstelling als de wijze van politiek bedrijven: sociaal-liberaal, hervormingsgezind, oplossingsgericht, internationaal georiënteerd.

Het werk in de Eerste Kamer krijgt steeds meer een internationale dimensie. Allereerst gegeven de enorme groei van internationale organisaties en samenwerking, met directe gevolgen voor de nationale wet- en regelgeving. Een goed zicht daarop is van direct belang voor het werk van de Eerste Kamer. Ook in bredere zin is sprake van toenemende vermenging van nationaal en internationaal beleid. Ik zet graag mijn ervaring en inzichten, opgedaan op internationaal, wetenschappelijk en politiek terrein, in om als lid van  de D66-fractie in de Eerste Kamer een bijdrage te leveren aan vraagstukken op het gebied van vrede, recht een veiligheid.

Portefeuilles

Buitenlandse Zaken, Defensie & Ontwikkelingssamenwerking (Buitenlandse Zaken, veiligheidsbeleid), Europa (partnerschappen, gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid), Verkeer & Vervoer

CV

Bekijk het actuele CV van Herman Schaper op de website van de Eerste Kamer.

 

Meer van Herman Schaper
Ik zet graag mijn ervaring en inzichten, opgedaan op internationaal, wetenschappelijk en politiek terrein, in om als lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer een bijdrage te leveren aan vraagstukken op het gebied van vrede, recht een veiligheid.
- Herman Schaper