Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Herman Schaper

Buitenlandse Zaken, Defensie & Ontwikkelingssamenwerking, Europa, Verkeer & Vervoer

70 jaar

Den Haag

Herman Schaper (1949) is sinds juni 2015 lid van de Eerste Kamer.

D66 is altijd dé partij geweest waarin ik mij thuis voel, zowel wat betreft de inhoudelijke opstelling als de wijze van politiek bedrijven: sociaal-liberaal, hervormingsgezind, oplossingsgericht, internationaal georiënteerd.

Het werk in de Eerste Kamer krijgt steeds meer een internationale dimensie. Allereerst gegeven de enorme groei van internationale organisaties en samenwerking, met directe gevolgen voor de nationale wet- en regelgeving. Een goed zicht daarop is van direct belang voor het werk van de Eerste Kamer. Ook in bredere zin is sprake van toenemende vermenging van nationaal en internationaal beleid. Ik zet graag mijn ervaring en inzichten, opgedaan op internationaal, wetenschappelijk en politiek terrein, in om als lid van  de D66-fractie in de Eerste Kamer een bijdrage te leveren aan vraagstukken op het gebied van vrede, recht een veiligheid.

Portefeuilles

Buitenlandse Zaken, Defensie & Ontwikkelingssamenwerking (Buitenlandse Zaken, veiligheidsbeleid), Europa (partnerschappen, gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid), Verkeer & Vervoer

CV

Bekijk het actuele CV van Herman Schaper op de website van de Eerste Kamer.

 

Meer van Herman Schaper
Ik zet graag mijn ervaring en inzichten, opgedaan op internationaal, wetenschappelijk en politiek terrein, in om als lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer een bijdrage te leveren aan vraagstukken op het gebied van vrede, recht een veiligheid.
- Herman Schaper

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48