Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Hans Engels

Fractievoorzitter | Binnenlandse Zaken, Justitie, Koninkrijksrelaties

67 jaar

Eelderwolde

Hans Engels (1951) is sinds 2004 Eerste Kamerlid voor D66. Van 2009-2011 was hij voorzitter van de Eerste Kamerfractie en sindsdien vice-fractievoorzitter.

Ik voel mij al heel lang thuis bij D66, een vrijzinnige, vooruitstrevende partij, met een bijzondere aandacht voor de democratische rechtsstaat, goed onderwijs, een realistisch financieel beleid en een innovatieve en duurzame kenniseconomie. De Eerste Kamer is de laatste tijd wat meer zichtbaar als politiek orgaan. Maar de Eerste Kamer blijft een conservatief orgaan. Het is lastig om hier iets te veranderen. De verkiezingsuitslag van maart 2015 heeft wederom bevestigd dat Nederland klaar is voor D66. Ik zie er naar uit met mijn politiek-bestuurlijke en staatsrechtelijke ervaring opnieuw een bijdrage te leveren aan het werk van een inmiddels grote fractie in een veranderende Eerste Kamer en in de context van de steeds veranderende politieke verhoudingen. Daarbij zal ik onverzettelijk blijven streven naar de modernisering van de bestuurlijke organisatie en van ons politieke stelsel en naar het terugbrengen van de rechtsstatelijkheid in het justitiebeleid.

Portefeuilles

Binnenlandse Zaken (algemeen, binnenlands bestuur), Justitie (bestuursrecht, strafrecht), tweede woordvoerder Koninkrijksrelaties

CV

Bekijk het actuele CV van Hans Engels op de website van de Eerste Kamer.

 

Meer van Hans Engels
Ik voel mij al heel lang thuis bij D66, een vrijzinnige, vooruitstrevende partij, met een bijzondere aandacht voor de democratische rechtsstaat, goed onderwijs, een realistisch financieel beleid en een innovatieve en duurzame kenniseconomie.
- Hans Engels

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48