Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Fleur Gräper

Oud-partijvoorzitter

45 jaar

Groningen

Fleur Gräper (1974) is sinds eind april 2015 gedeputeerde in de provincie Groningen. Van maart 2013 tot september 2015 was zij voorzitter van het Landelijk Bestuur.

Als dochter van een parlementair journalist werd ik mij op jonge leeftijd bewust van politiek. Daarmee ontstond het besef dat politiek zich niet alleen binnen de Eerste en Tweede Kamer afspeelt maar ook dichtbij huis, in de provincie en de gemeente. En dat je als burger door zelf initiatief te nemen er deel van uitmaakt en aansturen kunt op verandering. Toch hebben mensen vaak het gevoel dat zij geen invloed kunnen uitoefenen op politiek beleid. Als  voormalig Statenlid heb ik echter het tegenovergestelde meegemaakt, daar waar je wel degelijk een verschil maakt door je stem te laten horen. Persoonlijk wil ik mij dan ook inzetten om de politieke betrokkenheid van burgers in Nederland te vergroten. Een begin daarbij is mensen te overtuigen van het algemeen belang lid te zijn van een politieke partij en in het bijzonder van D66.

Waarom ik zelf lid geworden ben van D66? Omdat het een partij is met oog voor vandaag én morgen. Een partij die vanuit haar idealen structureel wil hervormen om Nederland nu vooruit te helpen maar tegelijkertijd blijft investeren in de toekomst van ons land. Hierbij gaat D66 uit van de kracht van mensen zelf en streven wij ernaar de maatschappij zodanig in te richten dat zij de vrijheid hebben om eigen keuzes te maken. Om deze doelen te realiseren is een stevig D66 nodig met een solide verenigingsbasis. Dat vergt een permanente investering in de professionalisering van de vereniging en het faciliteren van verbinding tussen  leden onderling. Dit om een krachtig D66 geluid binnen de Raadzaal, de Statenzaal, de Eerste en Tweede Kamer en het Europees Parlement te kunnen laten horen. Maar ook om voldoende ruimte te bieden aan leden om zich persoonlijk te ontwikkelen, kennis te delen en een netwerk op te bouwen. Als voorzitter van het Landelijk Bestuur zet ik op deze zaken in.

Meer van Fleur Gräper
Een partij met oog voor vandaag én morgen. Die investeert in de toekomst, maar daarbij uitgaat van de kracht van mensen zelf.
- Fleur Gräper