Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 25 april 2019

Investeer meer in Europa

D66 wil meer investeren in Europa. Dat heeft fractievoorzitter Rob Jetten vanochtend aangekondigd.

Jetten: ‘De grote uitdagingen van onze tijd vragen om Europese oplossingen. Tegengaan van klimaatverandering, beschermen van de buitengrenzen en investeren in technologie kunnen we niet als Nederland alleen.’

Na het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, is er minder geld voor meer plannen en verantwoordelijkheden. ‘We beschouwen onze vrede, voorspoed en veiligheid als een gegeven. Maar om dat in stand te houden en verder te ontwikkelen, moeten we ook de portemonnee trekken.’

D66 wil niet dat er zomaar meer geld richting Brussel gaat. De partij pleit ook al langere tijd voor een herziening van de landbouwsubsidies. Daarnaast kan juist door meer samen te werken, ook veel geld worden bespaard. Bijvoorbeeld op het terrein van Defensie. Door in de EU meer gezamenlijk in te kopen, te trainen en afspraken te maken over zaken als wapensystemen, kunnen op termijn miljarden worden bespaard.

Thema

Kiezen vóór Europa

Europese integratie is een waarborg voor vrede, veiligheid en welvaart. In een wereld met opkomende grootmachten en uitdagingen die landsgrenzen overschrijden is het cruciaal dat Europa samenwerkt. D66 ziet de economische crisis als een uitdaging om - net als in Nederland - ook in Europa te hervormen.

Lees meer

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48