Willem: Waarom zit ik in de politiek

“Ik wil graag bijdragen aan een koers waarmee iedereen in onze gemeente het gevoel kan hebben dat Heerenveen hun thuis is.”

Politiek heeft eigenlijk altijd al mijn interesse gehad. Van mijn tienerjaren tot nu. De verschillende sociaal-maatschappelijke zaken en hoe daarover wordt besloten vind ik erg interessant. Inmiddels ben ik 43 en als geboren Heerenvener voel ik mij begaan met het reilen en zeilen van onze gemeente. Over de afgelopen decennia heb ik Heerenveen zien groeien en veranderen. In de komende jaren zal er nog veel meer veranderen. Onze samenleving verandert en onze gemeente zal daarin meebewegen en meegroeien. Dat zal voldoende uitdagingen met zich meebrengen.

Ik heb altijd in Heerenveen gewoond. Ik ben hier geboren en getogen. Ik zou ook niet ergens anders willen wonen. Het is waar ik mij thuis voel. Voor mijn werk, als interim specialist in de Energiebranche, heb ik een fijne tijd mogen doorbrengen in steden als Rotterdam, Den Bosch en Roermond, maar terugkomen in Heerenveen voelde toch altijd wel echt als thuiskomen. Dat is een gevoel dat ik iedereen gun. Het gevoel dat je woonplaats een thuis is, waar je prettig woont, werkt en tijd doorbrengt met familie en vrienden. Oude en nieuwe. 
Of je nu alleenstaand bent, zoals ik, samenwoont of een gezin hebt, je ergens helemaal thuis voelen is gewoon een fijn gevoel.

Dat is ook een belangrijk deel van de redenen waarom ik politiek actief ben geworden. Eerst als fractieondersteuner van D66, later ook als penningmeester en nu als kandidaat-raadslid. Ik wil graag meer bijdragen aan onze samenleving en me bezighouden met maatschappelijke zaken die spelen in onze gemeente om zo een grotere bijdrage te leveren aan een koers waarmee iedereen in onze gemeente het gevoel kan hebben dat Heerenveen ook hun thuis is.