D66 Heerenveen presenteert lijst die blaakt van energie en diversiteit

Willem Toering, Althea Browne, Jildou de Raad, Ojanne de Vries – Chang, Albert Abma, Stan Hogeveen, Nicky Kruizinga – Hijlkema - Beeld: Fotoshootz

Een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen presenteert D66 Heerenveen haar lijst. Eerder werd bekend dat de lijst zal worden aangevoerd door Ojanne de Vries – Chang. De geboren Heerenveense is op dit moment ook fractievoorzitter voor D66.

Ojanne

De Vries is zichtbaar ingenomen met de lijst. “Politiek is niet altijd eenvoudig, het vraagt wat van je om de uitdagingen altijd oplossingsgericht tegemoet te treden. Daarom vervult het me met trots dat er zoveel talentvolle mensen met D66 willen meebouwen aan een Heerenveen waar iedereen vrij kan zijn, maar waar we niemand laten vallen. Het is een diverse lijst geworden. Mensen met verschillende achtergronden, uit verschillende levensfasen en met lange en kortere wortels in onze gemeente.”

De lijst

De energie en diversiteit van de lijst past bij het profiel dat D66 al jaren heeft. Nast nieuwkomers als Albert Abma (2) en Jildou de Raad (3), herbergt de lijst ook een aantal oud-raadsleden die de lijst duwen.

De lijst ziet er als volgt uit:
1. Ojanne de Vries – Chang (Heerenveen)
2. Albert Abma (Akkrum)
3. Jildou de Raad (Heerenveen)
4. Nicky Kruizinga – Hylkema (Oranjewoud)
5. Althea Browne (Heerenveen)
6. Stan Hogeveen (Heerenveen)
7. Willem Toering (Heerenveen)
8. Jouke Breitsma (Heerenveen)
9. Dick Bloemhof (Heerenveen)
10. Nieske Dreteler (Heerenveen)
11. Jantine Kuijpers (Nes)
12. Sybrand van der Meulen (Heerenveen)
13. Marco Molenmaker (Heerenveen)
14. Reinier Sotthewes (Bontebok)
15. Tiemen Stuiver (Heerenveen)
16. Hans Zaadnoordijk (Katlijk)
17. Martin Frensel (Akkrum)
18. Pieter van der Mark (Nes)