Althea Browne

Althea Browne - Beeld: Fotoshootz

“Als docente probeerde ik altijd het beste uit mijn leerlingen te halen, rechtvaardig te zijn en iedereen met respect te behandelen. Later, in de functie van deurwaarder, hield ik mezelf altijd voor ogen dat ik ook aan de andere kant van de deur had kunnen staan.”

  • 70 jaar
  • Curacao
  • Heerenveen

Althea Browne, moeder van twee volwassen zoons en echtgenote.

Eerst werkzaam geweest als docente Engels op diverse scholen,  daarna jurist en laatstelijk als gerechtsdeurwaarder. 

Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw, na het voltooien van mijn rechtenstudie, ben ik lid van D66. Van huis uit heb ik altijd interesse gehad in de politiek die mij met de paplepel is ingegoten. De maatschappij geeft je veel, maar je kunt ook veel van je gekregen talenten gebruiken om iets terug te doen. En dat tracht ik dan ook te doen.

Ik zou mezelf als beste kunnen omschrijven als een doorzetter. Ik laat me niet gauw uit het veld slaan. Als docente probeerde ik altijd het beste uit mijn leerlingen te halen. Daarnaast vond en vind ik het belangrijk rechtvaardig te zijn en wil ik iedereen met respect behandelen. Als deurwaarder hield ik mezelf altijd voor dat ik ook aan de andere kant van deur had kunnen staan.

De bossen van Oranjewoud beschouw ik tot mijn favoriete plek. Er is niets heerlijker dan hardlopen of wandelen door het bos. Het komt haast niet voor dat mijn wandelmaatje en ik, op onze wekelijkse wandeling, niet tegen elkaar zeggen: “wat wonen wij toch mooi! “

Overigens wandel of loop ik daagelijks hard door het bos. 

Kansen die Heerenveen te bieden heeft zijn goed onderwijs,
mooie en betaalbare leefomgeving. Daarnaast is er de strategische ligging van de gemeente welke van belang is voor het vestigen van ondernemingen. 

Wat zijn zaken waar jij je als raadslid voor wilt inzetten?

  • Armoedebestrijding
  • Elk kind in Heerenveen verlaat de school met minimaal een startkwalificatie
  • Bestrijding laaggeletterdheid
  • Burgerparticipatie