Albert Abma

Meer over Albert

Albert Abma - Beeld: Fotoshootz

“Omkijken naar mensen was bij ons thuis vanzelfsprekend een morele plicht”

  • 44 jaar
  • Tersoal
  • Akkrum

In Tersoal, een klein dorp in De Lege Geaën, ben ik samen met mijn 3 broers opgegroeid in een hecht, protestants-christelijk gezin. Mijn vader had een eigen zaak, hij verkocht aardappelen, groente en fruit. Het was bij ons thuis altijd actie. In het gezin, in de zaak en in het contact met de vele klanten. Zelf de handen uit de mouwen steken en samen aanpakken. Daarbij werd al van jongs af aan meegegeven dat we ook moesten aanpakken bij mensen voor wie dat zelf niet of moeilijk ging. Omkijken naar mensen was bij ons thuis vanzelfsprekend een morele plicht.

Van mijn pake leerde ik zonder oordeel naar mensen kijken. Hij kon in een gesprek zijn eigen mening aan de kant schuiven en nieuwsgierig zijn naar mijn verhaal. Dat heb ik altijd erg in hem bewonderd.

Met deze achtergrond en meegekregen waarden heb ik mij beschikbaar gesteld voor de lokale politiek, de politiek dichtbij en om ons heen. Als raadslid steek ik graag mijn handen uit de mouwen en draag bij aan toekomstbestendige oplossingen voor de vraagstukken waar we in onze gemeente tegenaanlopen. Daarbij ga ik op zoek naar oplossingen die ook werken in het buitengebied en vind ik het belangrijk dat iedereen mee kan komen.

Hierbij ga ik graag op zoek naar mijn eigen ongelijk en ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Wil je iets delen? Bellen of mailen.

Heerenveen is de gemeente van woud, weiland en water. Die variatie is fantastisch. Voor sporten pak ik graag de racefiets voor een rondje Deelen. Een dag op het water met gezin en/of vrienden is echt genieten.

In de mienskip van onze dorpen worden zaken met een grote mate van creativiteit en zelfstandigheid opgepakt. De gemeente kan deze lokale initiatieven meer ondersteunen en faciliteren.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil bereiken?

  • Ik wil vanuit de gemeenteraad graag een steentje bijdragen aan gemeentelijk beleid dat is gebaseerd op vertrouwen. Beleid en beslissingen die mensen verder helpen in plaats van controleren.
  • Jongeren die in hun dorp willen blijven wonen, moeten een passende woning kunnen vinden.
  • Gemeente Heerenveen is meer dan alleen Heerenveen. De mienskip in de kleinere dorpen verdient ondersteuning.