Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Marchantlezing 2019: How to Save Democracy door Yascha Mounk

Donderdag, 7 februari 2019 in Utrecht

Onze democratie is in gevaar. Steeds vaker zijn individuele rechten en de wil van de meerderheid, dé twee fundamentele uitgangspunten van onze democratie, met elkaar in conflict. Waar technocraten politieke vragen steeds vaker depolitiseren, willen populisten zoals Trump en Orbán een democratie zonder oog voor minderheden.

‘Yascha Mounk is dé politicoloog van dit moment’ – Trouw

Tijdens de 9e Marchantlezing How to save democracy gaat Yascha Mounk in op de vraag waarom deze ontwikkelingen onze democratie in gevaar brengen en hoe we haar kunnen redden.

Harvard-wetenschapper Yascha Mounk schreef de internationale bestseller The People versus Democracy – Why Our Freedom is in Danger and How to Save It. Hij is één van ’s werelds meest vooraanstaande auteurs over de liberale democratie en de opkomst van het populisme.

Praktische gegevens

Wanneer: Donderdag 7 februari 2019
Hoe laat: zaal open 19.00 uur aanvang 19:30 uur
Locatie: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht (5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal)
Entree: €15,00 (studenten: €10,00)
Tickets: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/yascha-mounk-07-02-2019/
Voertaal: Engels

Tickets kunt u bestellen via TivoliVredenburg

Evenementen als de Marchantlezing kan de Mr. Hans van Mierlo Stichting alleen organiseren dankzij uw steun. Daarom heeft u bij de kaartverkoop de mogelijkheid tot het doen van een donatie. Zo maakt u de huidige en toekomstige Marchantlezingen mogelijk. Meer informatie over doneren vindt u hier.

We verzoeken de bezoekers die minder valide zijn dit te melden bij de kassa van TivoliVredenburg via kassa@tivolivredenburg.nl.

Informatie over en verslagen van vorige jaargangen van de Marchantlezing kunt u hier vinden.

Marchantlezing 2019

Marchantlezing 2019

7 februari

19:00 uur

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht (5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal)

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48