Geert Verbruggen

Geert Verbruggen - Beeld: D66 ‘s-Hertogenbosch

Ik ben Geert Verbruggen, geboren in 1981 in Breda, getogen in Hooge Zwaluwe en sinds 2002 woonachtig in ‘s-Hertogenbosch. Als ik naar mezelf kijk, zie ik een groene levensdraad waaraan, en waardoor, mijn activiteiten in mijn werk en in mijn vrije tijd verstrengeld zijn. Ik werk namelijk graag samen met anderen aan een mooiere wereld voor nu en in de toekomst: een duurzame en harmonieuze samenleving. Ik voel me thuis in ‘s-Hertogenbosch en ik wil graag iets betekenen voor mijn omgeving en de toekomst van de inwoners van onze gemeente.

  • 42 jaar
  • Breda
  • 's-Hertogenbosch (binnenstad)
  • Hij/hem

We leven in een tijd vol uitdagingen, doordat er structurele veranderingen plaatsvinden. Denk aan de energietransitie, landbouwtransitie en mobiliteitstransitie. Deze transitieprocessen beïnvloeden elkaar, onze manier van leven en de kwaliteit van onze omgeving. Deze veranderingsprocessen moeten ons helpen om te werken aan de opgaves waar we met zijn allen voor staan. Die opgaves zijn net als de transities erg groot. Ook in onze gemeente moeten we werken aan voldoende huisvesting, de duurzame energievoorziening, versterking van de biodiversiteit, goede bereikbaarheid, klimaatadaptatie, gelijke kansen en een veilige omgeving waar iedereen zich kan ontwikkelen en thuis kan voelen, een draaiende economie, waarbij we rekening houden met de nieuwste mogelijkheden maar ook met onze geschiedenis. Dit lijstje is niet volledig, maar geeft wel een beeld waarvoor we samen aan de slag gaan.

Zelf voel ik me erg thuis bij de waarden en de richtingwijzers van D66 om te werken aan een betere toekomst. Ik vind het bijzonder om weer een tweede periode in de gemeenteraad van ‘s-
Hertogenbosch actief te mogen zijn. Ik kijk terug op een mooie eerste periode met daarin discussies over hoogbouw, vergroening bij gebiedsontwikkeling en gebouwen, autoluwe binnenstad, duurzame mobiliteit en meer studieplekken. Ik heb gemerkt dat het raadslidmaatschap een van de manieren is om een bijdrage te leveren aan positieve veranderingen. In mijn tweede periode wil ik met passie aan de slag met de energietransitie, duurzaamheid, leefomgeving en ons erfgoed.

Door mijn studie ben ik in ‘s-Hertogenbosch komen wonen en heb er goed wortel geschoten. Ik geniet erg van de stad en het buitengebied. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis voor mijn werk als adviseur, waarvoor ik naar allerlei plekken in het land moet (bij voorkeur met de trein) om bedrijven te ondersteunen in de gewenste veranderingen voor milieu en duurzaamheid.