Mariève Craste

Mariève Craste - Beeld: D66 ‘s-Hertogenbosch

Ik houd van ’s-Hertogenbosch. Zo simpel is het. ’s-Hertogenbosch is bourgondisch en vol overvloed. Rijk aan historie, maar wel met een rauw randje. Dat zie je aan onze gebouwen en aan de mensen die er wonen. Ik wil graag als D66’er, samen met onze inwoners, werken aan een beter ’s-Hertogenbosch. Waar we nu – en in de toekomst – groen en vrij kunnen leven, wonen, werken, creëren en spelen. Ik doe dat met de twee leukste pubers en hond Beer midden in de Graafsewijk.

  • 45 jaar
  • Vlissingen
  • 's-Hertogenbosch (Graafsewijk)
  • Zij/haar

Er gaan veel dingen goed in onze mooie stad. Onze stad is kansrijk en barst van de (verborgen) creativiteit en talent. We zijn betrokken bij elkaar en bij onze omgeving en als je goed kijkt zie je de (groene) initiatieven oppoppen. Veel mensen dragen hieraan bij. Het kan bruisen! We kunnen de kracht van de stad nog beter gaan gebruiken. Soms door eerst goed na te denken voor we iets doen, en soms door gewoon te beginnen en ruimte te geven aan experimenteren.

Tegelijkertijd kunnen we nog zoveel beter. Want het bruist niet altijd. En ook niet voor iedereen. In de afgelopen jaren is de kansenongelijkheid voor jonge mensen verdubbeld. Niet alleen heeft dit direct invloed op individuele Bossche jongeren, het draagt ook bij aan een verwijdering van elkaar. En dat moeten we niet willen in ons ’s-Hertogenbosch. We zijn juist een krachtige stad dóór onze diversiteit.

De grote vraag is natuurlijk: maar hoe dan? Dat zal een zoektocht worden in de komende vier jaar. In ieder geval door prioriteiten te stellen, nieuwsgierig te zijn, naar buiten te blijven kijken en samen te werken met inwoners. Daarbij kan mijn ervaring als hulpverlener én adviseur op het gebied van sociaal domein, onderwijs, kansengelijkheid en duurzaamheid goed van pas komen. Ik kijk ernaar uit. Op naar een nieuw begin!