Marieke van Lieshout

Marieke van Lieshout - Beeld: D66 ‘s-Hertogenbosch

Sinds 2009 woon ik met veel plezier in het Paleiskwartier, een van de wijken waar (duurzaam) gebouwd wordt, die in ontwikkeling is en steeds levendiger wordt. Hoewel ik in het ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch geboren ben, ben ik in Den Dungen opgegroeid. Een echte Brabantse dus en zo voel ik me ook.

  • 51 jaar
  • 's-Hertogenbosch
  • 's-Hertogenbosch
  • Zij/haar

Na mijn studie Internationale Betrekkingen in Utrecht ben ik terecht gekomen in de wereld van opleidingen en trainingen. Daar heb ik in de afgelopen 20 jaar verschillende managementfuncties vervuld, o.a. op het gebied van marketing en communicatie. Jezelf blijven ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak, een leven lang leren, dat vind ik ontzettend belangrijk. Vandaar dat D66 als onderwijspartij zo’n logische en passende keuze voor mij is.
In de zomer van 2017 ben ik als communicatiemedewerker betrokken geraakt bij D66 ’s-Hertogenbosch en daar heb ik gezien met hoeveel passie en inzet raadsleden, wethouder, bestuur en leden hun steentje bijdragen aan een duurzamere, socialere en sterkere gemeente. Daar wil ik mij ook voor inzetten. Samen de wijk ingaan, gesprekken voeren met inwoners, flyeren en bijeenkomsten organiseren, samen iets doen! En daar hoort wat mij betreft ook een goed gesprek of een stevige discussie bij, bijvoorbeeld tijdens onze maandelijkse borrels.

Op 2 september 2020 hebben de leden van D66 mij verkozen tot nieuwe voorzitter. Daar ben ik trots op! Als belangrijkste taak zie ik het betrekken van nieuwe mensen bij D66 en de verkiezingen in 2022. Ik wil dat we een afdeling zijn waar iedereen welkom is. Juist nu is het belangrijk om je aan te sluiten en zo directe invloed op de toekomst van onze gemeente te hebben. Daar nodig ik graag iedereen voor uit.

Kom een keertje langs en maak kennis met een mooie, gemotiveerde en geïnteresseerde groep mensen!