Cécile Frencken

Cécile Frencken - Cécile Frencken Beeld: D66

Wie is Cécile?

  • 61 jaar
  • Leeuwarden

Communicatiemedewerker van de D66 fractie.

“Ruim 28 jaar woon ik samen met mijn man en twee kinderen in Leeuwarden. De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen maar wij zijn gebleven. Elke dag genieten we van de Friezen, hun oprechtheid, de weidse natuur in de omgeving en de culturele mogelijkheden in de stad. Onze achtergebleven vrienden en familie in Brabant verwachten nog steeds dat wij ooit terugkeren maar dat gaat niet gebeuren.
Ik heb in België en Frankrijk communicatie gestudeerd, een tijd lang in Eindhoven gewerkt en vervolgens in Leeuwarden in 2006 mijn eigen communicatiebureau gestart. De eerste jaren schreef ik vooral teksten voor brochures en websites voor het MKB. Ik vond het heerlijk om me te verdiepen in elk bedrijf en al gauw was ik niet alleen tekstueel bezig maar nam ook de profilering voor mijn rekening. Met eerlijke teksten als mijn handelsmerk wilde ik alles weten over het bedrijf en de branche waarvoor ik schreef. Mijn nieuwsgierigheid kwam goed van pas als ik me weer in een totaal nieuwe wereld begaf. In de afgelopen 15 jaar heb ik als zzp-er ook voor organisaties, instellingen en de overheid geschreven.

Tegenwoordig heeft zowat iedereen een website en richt ik me meer en meer op speeches en presentaties. Tussen de bedrijven door heb ik drie boeken geschreven want verhalen schrijven, het vinden van de juiste woorden waarmee ik mensen kan prikkelen en in beweging kan zetten, blijft mijn passie.

D66 kwam voor mij echt in beeld toen Sigrid Kaag minister van buitenlandse zaken werd. Haar moedige optredens, eerlijke speeches en overduidelijke passie voor de toekomst van Nederland maakten me blij. Het kon dus toch, eerlijke politiek bedrijven! Ook de zaken waar D66 voor strijdt zoals onderwijs, duurzaamheid en gelijkheid maakten D66 tot mijn partij. Met ontzettend veel plezier zet ik me in ter ondersteuning van de fractie in Leeuwarden en hoop ik te kunnen bijdragen aan het succes van D66 in de gemeente Leeuwarden in de komende jaren.”