Branka Stuve-Šarčević

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Ik ben 43 jaar oud en al 24 jaar woonachtig in Leeuwarden. Hier ben ik gekomen vanuit Bosnië en Herzegovina, waar ik geboren en opgegroeid ben.

  • 46 jaar
  • Zenica, Bosnië Herzegovina
  • Leeuwarden

ln tegenstelling tot veel landgenoten in Leeuwarden heeft niet de oorlog, maar de liefde, mij naar Nederland gebracht. Ik ben al bijna 25 jaar getrouwd met mijn (Nederlandse) man en wij hebben samen vier kinderen. Ik werk als leidinggevende bij de politie.

Leeuwarden is echt onze stad. Hier zijn onze kinderen geboren en aan het opgroeien. Mijn wens is om onze mooie stad nog beter, leuker en veiliger te maken dan het nu al is.

De reden dat ik mij verkiesbaar heb gesteld is dat ik van meerwaarde wil zijn voor de toekomst van onze stad. Ook zou ik graag nog meer in verbinding met de bewoners willen zijn om te horen wat er leeft en op die manier nog meer op de behoefte in te kunnen spelen binnen mijn cirkel van invloed.

Ik kan kritisch zijn, maar ik ben altijd gericht op leren, groeien en samenwerken. Mijn vrienden, collega’s, familie en kennissen omschrijven mij als energiek, leergierig, netwerker, sociaal en mensgericht. Deze eigenschappen zou ik ook graag als raadslid willen inzetten voor een nog mooier, gezonder en veiliger Leeuwarden.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Camminghaburen, een prachtige plek om te wonen, te sporten, te wandelen en te varen. Op een kwartiertje afstand van het centrum. Alle voordelen van een dorp in een stad.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Nog veiliger. Nog schoner. Meer aandacht voor cultuur. Meer aandacht voor armoede.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer aandacht voor jongeren om ze te helpen gezond en veilig op te groeien.
  • Meer aandacht voor armoedebestrijding.
  • Integrale veiligheidsaanpak stimuleren zodat we een nog veiligere stad hebben.
  • Meer aandacht voor een groene en schone stad.