Johan Magré

Johan Magré - Portret Johan Magré Beeld: D66 Leeuwarden

Met veel enthousiasme en energie stel ik me graag wederom kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Leeuwarden. Al 32 jaar loop ik werkend, wonend en/of studerend rond in Leeuwarden en omgeving.

  • 34 jaar
  • Leeuwarden
  • Warten
  • Hij/hem

De laatste vier jaar heb ik met veel plezier en trots de belangen van onze kiezers, leden en inwoners binnen onze gemeente mogen behartigen als raadslid van D66 Leeuwarden. Ik zou daar heel graag een vervolg aan willen geven.

Onderwijs, jeugdzorg en sport zijn een paar van de mooie portefeuilles waar ik me voor mocht inzetten in Leeuwarden. Ik strijd met veel passie voor gelijke kansen voor ieder kind, want al onze jongeren verdienen een goede toekomst. Ik hoop dat ik dat de afgelopen vier jaar heb laten zien.

Sport en preventie probeer ik ook op de politieke agenda te houden, want als er iets is wat deze coronaperiode ons geleerd heeft, is dat we veel meer moeten investeren in een gezonde en sportieve bevolking. Voeding, sport en bewegen en een leefomgeving die uitdaagt tot beweging, verdienen daarom meer aandacht van de politiek.

Ik zal weer veel te zien zijn op straat. Flyerend maar hopelijk ook om weer persoonlijk in gesprek kunnen gaan met onze inwoners. Mijn doel is om D66, voor het eerst in de geschiedenis, de grootste partij van de gemeente Leeuwarden te maken. Met een leuk en enthousiast team moet dit gaan lukken.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn huidige woonplek Warten, waar ik me meteen welkom voelde en de mienskip hecht is. De rust, het groen en de ruimte zorgen ervoor dat dit een fijne plek is om te wonen.
Daarnaast de wijk Nijlân waar ik geboren en opgegroeid ben. Eerst in de flat boven de zaak van mijn vader (Autobedrijf Middelsee). En later aan de Bordineweg iets verderop de wijk in. Puur uit nostalgie kom ik hier nog graag.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Er groeien nog te veel kinderen in onze gemeente op zonder gelijkwaardige kansen. Door te investeren in sport, onderwijs en cultuur wil D66 ervoor zorgen dat deze groep jongeren, zeker in deze coronaperiode, zichzelf beter kunnen ontplooien voor een mooie toekomst.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer aandacht voor jongeren om ze te helpen gezond en veilig op te groeien
  • Investeren in sport en bewegen, want een gezonde en sportieve samenleving is weerbaarder en gelukkiger.
  • Iedere school verdient een conciërge!