Hilde Tjeerdema

Hilde Tjeerdema - Portret Hilde Tjeerdema Beeld: D66 Leeuwarden

D66 doet ertoe, juist nu. Voor mij persoonlijk staat D66 voor hoop en optimisme: werken aan een betere toekomst. Niet alleen voor onszelf, maar vooral ook voor onze kinderen, de generatie van morgen.

  • 39 jaar
  • Makkum
  • Leeuwarden
  • Zij/haar

D66 doet er ook toe voor de gemeente Leeuwarden. Wij willen dat iedereen gelijke kansen krijgt door goed onderwijs aan te bieden en mensen te begeleiden bij het vinden van werk. Met hulp voor wie dat nodig heeft. Wij willen de energie en de creativiteit van mensen gebruiken voor de uitdagingen die op ons af komen. Daarom D66, juist nu.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Lastig kiezen. Op het Zaailand… eh het Wilhelminaplein! Daar begint voor mij de binnenstad. Ook is het prachtig wandelen langs de Potmarge, zeker zomers.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

In het hart van Friesland ligt een unieke gemeente, klaar voor de toekomst. Aan de vroegere Middelsee groeit Leeuwarden uit tot een volwassen stad, koel en groen. In het historisch centrum komen studenten, gezinnen en ouderen samen, om te recreëren, om te werken. Vanuit Leeuwarden kun je de wereld overzien, werken in de Randstad en toch, wonen in een prachtige, ontspannen omgeving. Zo zie ik het Leeuwarden van de toekomst

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil me blijven inzetten voor gelijke kansen voor iedereen.