Ondernemen en toerisme

Centrum-Gennep-avond-D66-Gennep

de Nierstraat in de avond – centrum Gennep Beeld: AvW

Naast een specialistisch en gewaardeerd midden- en kleinbedrijf staat de gemeente Gennep alom bekend als zorggemeente. De zorg is ook de meest in het oog springende groeisector in onze gemeente waarbij we zullen moeten kijken hoe we hier nog meer bij kunnen aansluiten.

Een bloeiende lokale economie vraagt een integrale visie op inclusief, duurzaam en sociaal ondernemerschap.

Voor onze inwoners maar ook toeristen is de gemeente Gennep een prachtige fiets- wandel- en watergemeente met snelle verbindingen naar de (internationale) regio. Daar genieten we van en zijn we trots op.

Jaarlijks kent de gemeente Gennep meer dan een miljoen overnachtingen van toeristen. Samen met ondernemers willen we toeristen en inwoners verleiden om nog meer van onze mooie gemeente te genieten.

Uitgelichte standpunten

  • Ondernemers ondersteunen we pro-actief in inclusief, sociaal en duurzaam ondernemerschap. We creëren draagvlak voor structurele transities van klimaat, arbeidsmarkt en circulariteit.
  • Het ondernemerschap in de kernen koesteren we. Samen met lokale ondernemers blijven we kijken wat ze voor hun omgeving kunnen betekenen en hoe we dit toekomstbestendig bereiken.
  • Door te investeren in de verbetering en toegankelijkheid van fiets- en wandelpaden stimuleren we voor toeristen en onze eigen inwoners het fietsen en wandelen.
  • Onze gemeente heeft maar liefst zestig kilometer oeverstrook van Maas en Niers. We gaan de waterkanten toegankelijker en aantrekkelijker maken voor toerisme en recreatie.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

D66 Gennep durft vernieuwende keuzes te maken voor het klimaat, de woningmarkt en de manier dat we gemeente besturen. Wij laten iedereen vrij maar niemand vallen!