Mariska van den Hoogen

Mariska van den Hoogen - Mariska van den Hoogen kandidaat-raadslid D66 Gennep Beeld: RC Fotografie

Geboren en getogen in Milsbeek en na mijn studententijd in 2005 in Gennep neergestreken. Ik voel me hier thuis, gezien, gehoord en welkom en dat wens ik voor iedereen in onze gemeente.

  • 50 jaar
  • Gennep

De keuzes die wij maken, ook voor toekomstige generaties, doen ertoe. Goede keuzes vragen om goede samenwerking en vertrouwen. Vertrouwen begint met erbij mogen horen en oprechte betrokkenheid.

Sinds 2018 ben ik zorgondernemer en run ik Gezinshuis ‘Ohana’. Dit betekent dat bij ons een aantal jongeren wonen die zijn vastgelopen in hun weg naar de toekomst. Deze jongeren coach en begeleid ik zodat ze hun plekje in onze maatschappij kunnen vinden.
‘Ohana’ staat in de Hawaïaanse cultuur voor ‘familie’ in de breedste zin van het woord. Ohana staat voor mij voor de verbondenheid die je met elkaar hebt. Het bewustzijn dat je samen moet doen en iedereen ertoe doet.

Dit is ook hoe ik tegen onze gemeente aan kijk. Alleen samen kunnen we er iets moois van maken en wil hier graag mijn steentje aan bijdragen.

Lokale betrokkenheid

In de afgelopen tien jaar ben ik als vrijwilliger ook lokaal betrokken (geweest) als bestuurder bij volleybalvereniging Flamingo’s en korfbalvereniging SPES, de ouderraad en communicatiewerkgroep van Jenaplanschool Elckerlyc en de totstandkoming van de Sportraad in onze gemeente.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Genneperhuis. Heerlijk om te wandelen, fietsen of rennen daar waar de Maas en de Niers samenkomen. De borden die je iedere keer weer wijzen op de historie van dit stuk grond, de kinderen die hier heerlijk kunnen spelen en de uitkijktoren waar je uitzicht hebt over de diversiteit aan landschappen in en om onze gemeente.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Belangrijker dan de kansen die ik zie, zijn de kansen die dorpsraden, verenigingen, stichtingen, inwoners en ondernemers zien voor onze gemeente. Die zijn er in overvloed en het wordt zaak hier echt naar te luisteren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Beeldvorming van de lokale politiek verbeteren en afstand inwoners verkleinen.
  • Zorgen dat mensen niet tussen wal en schip komen door een door een falend systeem.
  • Verenigingsleven en vrijwilligersorganisaties zo ondersteunen dat ze hun belangrijk rol in onze gemeente kunnen blijven vervullen.