Laurens Hoetink

Laurens Hoetink - Laurens Hoetink kandidaat-raadslid D66 Gennep Beeld: RC Fotografie

Mijn naam is Laurens Hoetink, 28 jaren jong en ik woon sinds 2020 in Ottersum met mijn vriend Remon.
Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Groesbeek waar ik tevens geboren ben. Ik ben opgegroeid op een boerderij tussen de heuvels waar ik de meeste tijd doorbracht tussen dieren en in de buitenlucht. Zelf zie ik het een grote verrijking dat ik mocht opgroeien op de boerderij. Je leert de natuur te koesteren en dieren te houden in een natuurlijke omgeving. Deze ervaringen hebben mijn leven vorm gegeven en staan als basis voor wie ik ben en alles wat ik doe.

  • 31 jaar
  • Ottersum

Mijn werk als vocalist en dirigent voor koren beoefen ik met veel passie. Muziek is voor mij een grote uitlaatklep en hoe mooi is het dat ik dit samen met andere mensen kan delen tijdens een koor repetitie. In de overgebleven tijd werk ik aan mijn debuut album.
Al 12 jaar geef ik jaarlijks voorlichting op middelbaren scholen over Seksuele Diversiteit. Ik sta voor een samenleving waarin iedereen zich zelf kan zijn en waarin iedereen gelijk is.
Momenteel ben ik ook penningmeester bij de Jonge Democraten, afdeling Arnhem – Nijmegen. Erg leuk en motiverend om te zien hoeveel getalenteerde en fanatieke jonge mensen zich inzetten voor een betere toekomst.
Als nieuw lid van D66 Gennep wil ik samen aan de slag gaan voor mooie toekomst voor onze gemeente, waarin we iedereen vrijlaten maar niemand laten vallen. Kiezen voor duurzame, milieu bewuste oplossingen en een fijne, groene leefomgeving. Een welvarende economie en een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Lokale betrokkenheid

Ik ben jarenlang actief geweest als vrijwilliger bij de lokale radio en tv. Het meeste energie krijg ik echter uit mijn andere activiteiten, ik geef namelijk jaarlijks voorlichting over seksuele diversiteit op middelbare scholen.
Uiteraard zorgt mijn rol als dirigent ook dat ik lokaal met veel mensen in contact kom en op die manier regelmatig betrokken raak bij initiatieven.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Lekker lopen langs de stuwwal.
Als kind gingen we al met de hond wandelen langs de stuwwal. De stuwwal is een onmiskenbaar herkenningspunt in onze gemeente. Een stille getuige van de brute kracht van de ijstijd.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Onze kernen samen vormen een prachtige gemeente waarin wonen, werken en natuur hand in hand opgaat. Overal liggen kansen om het stukje bij beetje mooier en fijner te maken. We kunnen meer doen op het gebied van verduurzaming, het schoner houden van de natuur en de afvalproductie kan verder omlaag. Het centrum van Gennep verdiend een fijne en bruisende winkelstraat waarin lokaal ondernemerschap uitblinkt. Ik vind het erg belangrijk dat iedere kern zijn basis voorzieningen behoud om de leefbaarheid te verbeteren. Ook denk ik dat we op het gebied van toerisme veel kansen laten liggen. Samen met inwoners en ondernemers wil ik gaan kijken hoe we die kansen het beste kunnen benutten.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Openheid en transparantie in ons bestuur.
  • Inwoners en ondernemers vanaf het begin betrekken.
  • Verduurzamen en vergroenen.
  • Actief bijdragen en het verbeteren van een gemeente waarin iedereen zichzelf kan zijn.