Arjen Mehlkop

Beeld: RC Fotografie

Ik ben Arjen Mehlkop Lijstrekker van D66 Gennep. Dankzij Loes van Wanroij (Ottersumse) ben ik terecht gekomen in Gennep en uiteindelijk in Ottersum waardoor we nu alweer bijna 10 jaar in deze mooie gemeente wonen. Met onze 2 kindjes Luuk en Dirk zijn we helemaal gelukkig en gaan we de komende jaren ervaren hoe onze gemeente zorgt voor de jongste inwoners.

  • 37 jaar
  • Ottersum

In Ottersum ben ik eigenlijk al vanaf het begin actief bij Achates en al de nodige tijd bij T.O.V. Ook ben ik bestuurslid bij DAG Ottersum. Wij zijn de laatste 8 maanden met grote groep enthousiaste vrijwilligers actief bezig een dorps ambitie plan te maken voor Ottersum, hier komen ook de zaken zoals het MFC in voor. Het geeft steeds veel energie om met mijn mede Ottersummers iets te beteken voor het dorp.

In het dagelijkse leven ben ik actief als Marketing Manager projecten bij KlokHolding. Dit bedrijf is actief in bouw en ontwikkeling van nieuwbouwwoningen en renovatie van bestaande woningen. Een wat bekendere naam is waarschijnlijk KlokGroep, hoofdsponsor van NEC.

Ik zit ruim 5 jaar bij D66 Gennep en ben in deze periode een aantal jaar als burgerraadslid actief geweest. De laatste raadsperiode heb ik mij gefocust op mijn werk en gezin. Nu de babyfase redelijk aan het einde komt heb ik mij verkiesbaar gesteld als lijsttrekker. Mijn kinderen zijn uiteraard ook mijn inspiratie, ervoor zorgen dat onze gemeente zo’n heerlijke plek om te wonen blijft, met een groene en sociale insteek en een woning voor iedereen.

Het is een eer dat de leden mij ook gekozen hebben en daarmee echt voor vernieuwing kiezen.

Lokale betrokkenheid

Ik zit al een aantal jaar bij DAG Ottersum als bestuurslid. Daarnaast ben ik ook actief bij de werkgroep GROOTS Ottersum en de ‘sociale leefomgeving’ groep van Ottersum. Los van dit soort ‘officiele’ groepjes vind ik het gewoon belangrijk dat je er bent voor je omgeving en je verenigingen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Zeven Morgensiep. Prachtige stukje natuur waar je lekker met de kinderen en de hond kan wandelen. Ook het oude Dichterbij daarnaast is erg leuk om met de kinderen te wandelen. Veel groen, maar omdat er nog asfalt ligt ook een mooie plek om te fietsen voor de kleine.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Duurzaamheid en vernieuwing. We moeten echt stappen gaan maken met duurzaamheid. Daarnaast is vernieuwing nodig, met het moeilijke taalgebruik als simpel voorbeeld.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Bestuurlijke vernieuwing
  • Duurzaamheid echt aanpakken
  • Slimmer bouwen